Van’ın yüz yıldan fazla bir süredir beklediği tramvay hayali ile ilgili geçtiğimiz günlerde önemli gelişmeler yaşandı. Son 10 yıldır kentin gündeminden düşmeyen ve geçtiğimiz yıllarda fizibilitesi yapılıp daha sonra rafa kaldırılan o proje ile ilgili Van Büyükşehir Belediyesi tarafından adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul A.Ş. ile bir dizi görüşmeler yapıp kentte tramvay yapılması ile ilgili çalışmalar üzerine protokol imzalayan Van Büyükşehir Belediyesi’nin bu anlaşması kentte büyük heyecan uyandırdı.

VAN İLE İLGİLİ ANLAŞMAYI O İSİM DUYURMUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul A.Ş. genel müdür yardımcısı Fatih Gültekin, Van Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmak üzere hazırladıkları proje ile ilgili bir açıklama yaptı. Metro İstanbul’u temsilen Van’da bulunduklarını söyleyen Gültekin Van için iki önemli projeden oluşan çalışma için protokol imzaladıklarını duyurdu.

Muş’ta iki ayrı kaza: 7 kişi yaralandı! Muş’ta iki ayrı kaza: 7 kişi yaralandı!

AYNI ANLAŞMAYI MARDİN DE YAPTI!

Van Büyükşehir Belediyesi’nden sonra Mardin de hafif raylı sistem için aynı firma ile anlaşma imzaladı. Mardin Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı sistem ve tramvay projeleri için Metro İstanbul ile protokol imzalandığını duyurdu. Van ile ilgili protokol imzalama haberini veren Gültekin, Mardin’deki imza törenine de katılıp sürecin başlaması ile ilgili bilgiyi verdi.

Muhabir: VEYSEL İZGİ