ŞEHRİVAN ÖZEL - Van’da son birkaç yıldır devam eden sefer azlığı, yüksek fiyatlı biletler konuşulmaya ve tartışılmaya devam ediyor. Bir dönemler günlük 20’den fazla uçuşun gerçekleştiği kentte pandemiden bu yana verilen seferler alınmazken yaz döneminde sorunu ciddi derecede hissetmeye başlayan kent için turizmcileri temsilen önemli bir açıklama geldi. Kentteki önemli turizm otoritelerinden biri olan Murat Beyaz, kente ek seferlerin değil hakkı olan seferlerin verilmesi gerektiğini söyledi.

murat-beyaz-GujX

BEYAZ: VAN'IN HAKKI OLAN SEFERLER VERİLMELİ!

Trafik çileye döndü: İşte Van’ın trafik çilesine çare olacak iki çözüm! Trafik çileye döndü: İşte Van’ın trafik çilesine çare olacak iki çözüm!

Şehrivan aracılığı ile bir açıklama yaparak uçuşlardaki fiyatlar ve uçuş eksikliği konusunda eleştirel açıklamalarda bulunan Beyaz, Van’ın hakkı olan seferlerin konulmadığı sürece bu problemin devam edeceğinin altını çizdi. Beyaz değerlendirmesinde; “Turizm sezonundayız. Türkiye'deki firmalar doğal olarak kar yapmayı düşündükleri için Avrupa'ya veya turist gelecek ülkelere yöneliyorlar. Bu sezonda ortalama 100 dolar seviyesinde bilet satıyorlar. Aynı şekilde Van'a da 100 dolar seviyesinde satıyorlar. Aslında maddi olarak önümüze sürülen turizm bölgeleri dövizle yolcu taşıyoruz, TL ile taşımaktan daha karlıdır gibi bir yaklaşım sunuyorlar bize. Lakin buna da itirazımız var. Vanlıyı 50 dolara taşıyıp turisti 100 dolara taşısaydınız size hak verirdik ama siz Vanlıyı da 100 dolara taşıyorsunuz. Arada bir fark yok. Bu tez de çürütülmüş oldu. Firmalara baskı yapılarak mutlaka Van'a uçak seferlerinin kaydırılması lazım. Van'ın hakkı olan seferler konulmadığı sürece bu problem devam edecek” dedi.

Ferit melen havalimanıo

“VAN GEREKTİĞİ KADAR SEFER SAYISINA ULAŞMALI”

Beyaz, sorunun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini dile getirerek, “Kimse bize ek sefer koyacağız demesin. Bunun adı normal tarifeli sefer olmalı. Çünkü Van'ın potansiyeli şu anki mevcut uçuşların en az 2 katını kaldırabilecek seviyede. Ek sefer gibi söylemler bizi mutlu etmeyecek. Bizim derdimize çözüm olmayacak. Van gerektiği kadar sefer sayısına ulaşmalı. Bu ülke bölgesel havalimanlarına dönmeli. Bu olmadığı sürece maalesef bu sıkıntılar devam edecek. Birbirine bir saat mesafede olan Ağrı ve Iğdır, Kars illerinde havalimanı var. Bunlar sadece örnekler. Aynı şey Akdeniz, Karadeniz için de geçerli. Gereğinden fazla havalimanı var ve bu da oralara ekstra bir maliyet demektir. O kentlerin de lobileri Van'dan güçlü olunca Van'a verilmesi gereken seferler diğer kentlere verilmiş oluyor. Çok acil bir şekilde özellikle yaz aylarında bölgesel kullanabilecek havalimanları tercih edilmeli. Ancak bu şekilde sorun çözülebilir” diye konuştu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL