VAN

Van'daki semt pazarları ne olacak? Büyükşehir’den açıklama geldi!

Van’da pazar geleneğinin sürdürülmesi ve vatandaşların hijyenik bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla kentin 3 farklı noktasına yapılan kapalı semt pazarlarının yapımı tamamlanırken kapalı semt pazarlarının tamamlanmasına rağmen halen vatandaşların kullanımına açılmaması vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Konu ile ilgili Van Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama geldi.

Abone Ol

Van’da geçtiğimiz dönemlerde kentin 3 farklı noktasına kapalı semt pazarları yapıldı. Vatandaşların hijyenik bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen kapalı semt pazarları projesi tamamlanırken kapalı semt pazarlarının halen faaliyete geçmemesi vatandaşlar tarafından merak konusu olurken kapalı semt pazarlarını ziyaret ederek incelmelerde bulunan Van Büyükşehir eşbaşkanlarından kapalı semt pazarları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan kapalı semt pazarlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kapalı Semt Pazarları ile ilgi bir açıklama yapan Eşbaşkanlar, kapalı semt pazarlarının akıbeti hakkında bir açıklama yaptı.

HEM PAZAR HEM DE AFET MERKEZİ OLARAK KULLANILACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Kentte ilk defa yapılan ve 4 bin metrekare kapalı alana sahip olan semt pazarlarının içerisinde satış stantları, lavabolar, mescit, idare ve zabıta odaları gibi donatılar yer alıyor. Prefabrik olarak tasarlanan ve yapı itibarıyla dayanıklı olan kapalı semt pazarları, olası afetlerde ise koordinasyon ve toplanma merkezleri olarak kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca yapılan 3 adet kapalı semt pazarı, İpekyolu ilçesi Yalı Mahallesi ile Edremit ilçesi Eski Cami ve Şabaniye mahallelerinde yer alıyor.

EŞBAŞKANLAR, KAPALI SEMT PAZARLARINI İNCELEDİ

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada; “Edremit ilçesi Şabaniye Mahallesi'nde bulunan ve 4 bin metrekarelik alana sahip olan kapalı semt pazarını gezen Eşbaşkan Şedal ve Zeydan'a Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanları da eşlik etti.

KAPALI SEMT PAZARLARININ AKIBETİ NE OLACAK?

Kapalı Semt Pazarını gezen eşbaşkanlar, teknik personellerden semt pazarı hakkında bilgi aldı. Halen kullanıma açılmayan semt pazarlarının ne amaçla kullanılacağı ve bu alanlarla ilgili nasıl bir tasarrufta bulunulacağı ilerleyen günlerde yapılacak çalışmalar sonucu belirlenecek.” İfadelerine yer verildi