SAĞLIK

Van'daki Sağlıklı Hayat Merkezleri'nden vatandaşlara ücretsiz hizmet!

Sağlık Bakanlığı tarafından Van'ın 3 ilçesinde 5 yıl önce hayata geçirilen Sağlıklı Hayat Merkezlerinde, binlerce vatandaşa ücretsiz sağlık hizmet imkanı sağlıyor. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İpekyolu, Tuşba ve Erciş ilçelerinde açılan merkezlerde kanser taramaları, çocuk gelişimi, beslenme, sigara bırakma gibi alanlarda hizmet veriliyor.

Abone Ol

Tuşba Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Doktor Kübra Meriç, vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmetleri sunduklarını belirtti.

Merkezde birçok alanda vatandaşlara yardımcı olduklarını ifade eden Meriç, "Başta kanser taraması olmak üzere beslenme, çocuk gelişimi, sigara bırakma gibi alanlarda hizmet sunuyoruz. Kanser taraması yaptığımız hastaların daha sonra takibini yapıyoruz. Testi pozitif çıkan hastalarımızı uzman hekimlerimize yolluyoruz.” İfadelerini kullandı.

Aile Hekimi Uzmanı Doktor Şule Tunçekin, "Sigara bırakma polikliniğimizi 2 ay önce aktif hale getirdik. Sigara kullanan bırakmayı düşünen herkesi polikliniğimize bekliyoruz. Vatandaşlarımız 171 numaralı hattan bizden randevu alabilirler. Fizik muayene ve bağımlılık skorunu hastaya uygun tıbbı yardım ile hastanın bırakma sürecini başlatıyoruz." dedi.

Sağlık Yaşam Merkezinde diyetisyen Edip Taş, "Aile hekiminin muayenesinden sonra biz de belirli tekitlerden geçirerek tedaviye başlıyoruz. Yapılan tetkiklerden sonra kişiye özel beslenme programları düzenliyoruz." Şeklinde konuştu.

Merkezde tedavi olan Hacer Yıldırım da "Aile hekimliğine başvuru yaptığımda kolesterolüm çok yüksekti. Başvuru yaptıktan sonra yapılan tedavi ile kolesterolüm normale döndü. Daha sonra belirli periyotlarda kilo vermeye başladım. Kilo verdikten sonra hayatımın normale döndü." şeklinde konuştu. 12 yıldır sigara kullandığını dile getiren Kadir Çohaz, doktorların desteğiyle sigarayı bıraktığını söyledi.”