ŞEHRİVAN HABER - Ekonomik sıkıntıların esnafa ve vatandaşa zor zamanlar yaşattığı zorlu süreç devam ederken Van'daki problemler de büyüyor. 

Gözler Merkez Bankası'nda, faiz kararı için son gün! Gözler Merkez Bankası'nda, faiz kararı için son gün!

Son yıllarda birçok araştırma ve veride başarı tablosunu çizemeyen Van yapılan bir araştırmada daha içerisinde bulunduğu kötü durumu gözler önüne serdi. TBB Risk Merkezi raporuna göre; Van 942 karşılıksız çek ile Türkiye’de zirvede yer aldı.

Daha önce diğer ekonomik verilere dair sıralamalarda da sonlarda yer alan Van'ın bu yöndeki kötü gidişatı sürerken bu durum esnafa da yansıdı. Son yapılan değerlendirmelerde yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren 400 esnaf, artan maliyetler nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kaldığı duyuruldu.

ESNAF AYAKTA DURAMIYOR

Artan maliyetler nedeniyle çıkmaza girenVan Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, maliyetlerin her geçen gün arttığını, bu durumun esnafları büyük bir çıkmaza sürüklediğini belirtti. Sabri Işık konuyla ilgili açıklamasında, odalarına bağlı 13 farklı meslek grubunun bulunduğunu ve son bir yılda 400 esnafın işini bırakmak zorunda kaldığını ifade etti. Işık gelirlere oranla giderlerin çok yüksek seviyede seyrettiğini hatırlatarak durumun vehametine vurgu yaptı. Kentteki turistler nedeniyle dönen çarkın bu turistler olmadan daha kötü olacağına işaret eden Işık, kentteki genç nüfusa rağmen işsizlik ve benzeri sorunların devam ettiğini de hatırlattı.

Muhabir: FATMA NUR POLATCAN