Son dakika! AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı istifa etti! Son dakika! AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı istifa etti!

Van’da bulunan Dönemeç Deltası, Van’ın önemli sulak alanları arasında yer alıyor. Dönemeç Sazlıkları Potansiyel Doğal Sit Alanı yeniden değerlendirilmesiyle 'kesin korunacak hassas alanlar arasında yer alırken doğa harikası Dönemeç Deltası’nın korunması ile ilgi önemli bir çağrı geldi.

Van Büyükşehir Belediyesi, Dönemeç Deltası ile ilgili Deltaya çöp atmayalım, su kaynaklarını kirletmeyelim çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Van'ın Edremit ve Gevaş ilçe sınırlarındaki Dönemeç Sazlıkları Potansiyel Doğal Sit Alanı yeniden değerlendirilmesiyle 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edildi. Van Büyükşehir Belediyesi ’de önemli bir çağırıda bulunarak Bu eşsiz ekosistemi korumak hepimizin görevidir dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Edremit Dönemeç (Engil) Deltası, binlerce canlının yuvası. Bu eşsiz ekosistemi korumak hepimizin görevi. Deltaya çöp atmayalım, su kaynaklarını kirletmeyelim.” denildi.

Muhabir: VEYSEL İZGİ