ŞEHRİVAN HABER - Van'da 2017 yılında 300 dönümlük arazi üzerine kurulan Tekstilkent, Van'ın Türkiye'nin önemli üretim üslerinden biri olmasını sağladı. Van-Gürpınar yolu üzerinde kurulan ve kısa süre içerisinde yüzde yüz doluluğa ulaşıp dünyaca ünlü markaların üretiminin yapıldığı fabrikalara dönüşen tekstil fabrikaları gençler için de büyük iş kapısı oldu.

Hali hazırda on binlerce insanın çalıştığı Tekstilkent'teki istihdamdan sonra bu kez de Van Organize Sanayi Bölgesi'nde ikinci bir tekstil kent için çalışmalar için start verildi. Geçtiğimiz yıllarda çalışmaları başlayan o etapta hazırlıklar sürerken Van Valisi Ozan Balcı, o alandaki çalışmaları inceledi. İnşaat aşamasının ciddi anlamda ilerledi alanda incelemeler yapan Van Valisi Balcı'nın ziyareti sonrası Van Valilği tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi; "Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesinde yapımı son aşamaya gelen tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulundu."

Adli tıp raporu açıklandı: Narin Güran'ın ne zaman, nasıl öldürüldüğü belli oldu! Adli tıp raporu açıklandı: Narin Güran'ın ne zaman, nasıl öldürüldüğü belli oldu!

G X N Yn P K Wo A M Rl Dn

50 BİN İSTİHDAM SAĞLAYACAK!

Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Balcı'nın o alanda şu ifadelere yer verildiği ifade edildi; “Van her alanda ilerliyor ve gelişiyor. Van’ın imarı ve ihyasının yanında vatandaşlarımızın, huzur, refah için çalışıyoruz. İstihdam konusunda önemli adımlar atıyoruz. Valiliğimizin 6 fabrikası şu an faaliyette. 2 bin insanımız istihdam ediliyor. 4 fabrika daha yapıyoruz. Kısa sürede tamamlayıp hizmete açmayı hedefliyoruz. Bu fabrikalarımızda da 2 bin kişi istihdam edilecek. İlimizin işsizliğinin azaltılmasına katkı sağlayacağız. Hedefimiz tekstilde 50 bin istihdam sağlamak. Emeği geçenlere teşekkür ederim." 

Kaynak: BASIN BÜLTENİ