VAN

Van’da yoğun kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı!

Van’da kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hava sıcaklıkları da hissedilir derece düştü. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış kar yağışına dönüşürken Yüksekova-Van kara yolu üzerinde yer alan Güzeldere Geçidi’nde etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı.

Abone Ol

Van’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış kent merkezinin yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü.

KAR YAĞIŞI SÜRPRİZİYLE KARŞILAŞTI

Son iki ayda havaların soğumasıyla bölgede yağışlar yüzünü göstermeye başladı. Sabah saatlerinde Van’dan Yüksekova’ya ve Yüksekova’dan Van’a yolculuk yapmak için yola çıkan sürücüler Güzeldere Geçidi’nde kar yağışı sürpriziyle karşılaştı. Sürücüler lapa lapa yağan kar yağışını kaydederken, kara hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler ise yolda kaldı.

METEOROLOJİ VAN VE BÖLGE İLLERİNİ UYARDI

Yeni haftaya kar yağışı ile başlayan Van için meteoroloji, sağanak yağmur ve kar yağışı uyarısı yaptı. Havanın akşam saatlerine kadar Van ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve sağanak yağmurlu olması beklenmektedir. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yükseklerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin batı kesimlerde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ERZURUM °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

KARS °C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

MALATYA °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu