Meteorolojiden edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; Zonguldak ve Bartın için turuncu kod verilirken birçok il için de sarı kod uyarısı yapıldı. Havanın ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Ankara ve Çankırı çevreleri ile Eskişehir'in kuzey kesiminin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyıları ile Sakarya ve Bolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Van’daki büyük tarih sahipsizlikten kurtulmayı bekliyor Van’daki büyük tarih sahipsizlikten kurtulmayı bekliyor

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman sert rüzgar şeklinde esmesi beklenmektedir. Van Gölü Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

VAN °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN’DA HAVA NASIL OLACAK?

Meteorolojiden edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; Zonguldak ve Bartın için turuncu kod verilirken birçok il için de sarı kod uyarısı yapıldı. Geçtiğimiz haftayı yağışlı geçiren Van’da yeni haftanın ilk gününü de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçirecek. Meteorolojinin son tahminlerine göre; Bu hafta Pazartesi ve Cuma hariç diğer günler Van’da yağış beklenmiyor.

9 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji, Zonguldak ve Bartın için turuncu kodla uyarırken Bolu, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Karabük, Düzce için sarı kod uyarısı yaparak kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Muhabir: NECMETTİN DURSUN