Geçtiğimiz Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birçok kalemde ÖTV artışına gidilmişti. Bu kapsamda; alkol, sigara, akaryakıt ve daha birçok kaleme ÖTV zammı yapılırken bu zamların ardından birçok ilde ulaşıma zam yapılmıştı. UKOME’nin zam kararı sonrası ulaşım zammın ne zaman uygulanacağı kamuoyunda merak konusu Van'da ulaşıma gelen zam bugün itibarıyla uygulanmaya başladı.

VAN’DA ULAŞIM ZAMMI NE ZAMAN UYGULANACAK? RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Van’da Ağustos ayı UKOME toplantısından ulaşıma zam kararı çıkarken alınan karar gereği Van’da ulaşıma yüzde 25 zam yapıldı. UKOME’nin zam kararı sonrası Van’da yeni zam yarın (14.08.2024) tarihinden itibaren uygulamaya başlanacakken zam sonrası tam ve öğrenci ücretleri de belli oldu.

TOKİ’den Van’daki konut soruna çözüm olacak dev proje! TOKİ’den Van’daki konut soruna çözüm olacak dev proje!

İŞTE YENİ ÜCRETLER;

UKOME’nin zam kararı sonrası Van’da yeni ulaşım ücretleri belli olurken şehir içi ulaşım ücreti tam ücret 13.50 kuruştan 17 liraya öğrenci, 10 liradan 12 lira 50 kuruşa, kampüs bölgesine ise tam ücret 20 TL, öğrenci ise 15 TL’ye yükseltildi.

BELEDİYEYE AİT MOR OTOBÜSLER ESKİ FİYATTAN YOLCU TAŞIYACAK

Ağustos ayı UKOME toplantısının ardından özel halk otobüsü (mavi), minibüs ve taksi ücretlerine yüzde 25 zam yapılırken belediyeye ait mor otobüslerde ise fiyatlar değişmedi.

Muhabir: ŞABAN BEYAZSAÇ-NECMETTİN DURSUN