ŞEHRİVAN HABER: ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ

2013 yılında kurulan ve Türkiye’nin en büyük gençlik vakfı olan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ülke genelinde gençlerin yüreklerine dokunmaya devam ediyor. Her yıl yüz binlerce gence ulaşan, gençlerin eğitimlerine ve yaşamlarına katkı sunan TÜGVA, Van’da da önemli çalışmalara imza atıyor. Uzun yıllardır birçok branşta eğitim, faaliyet, aktivite ve okullar açan TÜGVA Van’da hem öğretim hem de eğlendiriyor Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerinden biri olan Van’da gençler ve çocuklar için durmadan çalışan TÜGVA tarafından Van’da düzenlenen yaz okulu programının kapanışı yapıldı. Binlerce öğrencinin yaz ayını dolu dolu geçirmesine vesile olan programın kapanış programı büyük bir sevinç ile noktalandı. Binlerce öğrenci ve velinin katılımıyla düzenlenen programda kentteki gençler için yapılan çalışmalara dikkat çekildi. 

VAN’DA BİNLERCE ÖĞRENCİNİN KATILIMIYLA TÜGVA YAZ OKULU KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Van'da Türkiye Gençlik Vakfınca (TÜGVA) yaz okulu kapanış programı düzenlendi. Atatürk Şehir Stadı'nda düzenlenen etkinlikte, öğrenciler tarafından Filistin'in geleneksel dabke dansı sunuldu, şiirler okundu, ilahiler seslendirildi. Programa; Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Yasin Aslan, TÜGVA İl Temsilcisi Mehmet İsa Deniz, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, AK Parti İl Başkanı Emre Güray, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

BAŞKAN YARDIMCISI ASLAN: VAN’IN GENÇLİĞİ TÜRKİYE’Yİ AYDINLATIYOR

Programda konuşan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Yasin Aslan, Van’ın gençliğinin Türkiye’yi aydınlattığını belirterek, “Kıymetli gençler, kıymetli Valim yoğun bir altı haftanın sonunda kültür, sanat spor ilmihal, Kur'an'ı Kerim, Elifba, fıkıh alanında öğrencilerimiz birbirinden kıymetli eğitim-öğretim gördüler. Van’ın gençliği İsa Başkan ile bir başkaymış, biz bugün bunu gördük. Kendisine bu kıymetli çabalarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Gençler, bizler sizlerin altı haftanıza, bir yazınıza değil, bir ömrünüze talibiz inşallah. Kudüs'ü tekrar diriltecek olan sizlersiniz. Van'ın gençliği bugün pırıl pırıl, ışıl ışıl bakan gözleri ile Türkiye’yi, Van'ı aydınlatıyor” dedi. 

ASLAN KONUŞMASINDA FİLİSTİN’E DİKKAT ÇEKTİ

Aslan, konuşmasında Filistin’e de dikkat çekerek, “Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerini duydunuz mu? Çok güzel bir sözü var. Diyor ki ‘Bize asılan denizi zincirleyecek kadar akıllıysa, bizler de gemileri karadan yürütecek kadar deli ve cesuruz.’ Sizler de Fatih Sultan Mehmet Han gibi cesur olmaya var mısınız? Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya’yı eski hürriyetine yani Camiye çevirdi. Camiye çevirirken de çok güzel bir söz söyledi. ‘Ayasofya'nın açılması Kudüs'ün Mescidi Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir’ dedi. Gençler size soruyorum; Kudüs'ün sokaklarını tekrar doldurmaya, Gazzeli annelerin, babaların, bebeklerin çığlıklarını sona erdirmeye, Mescidi Aksa’yı özgürleştirene kadar çalışmaya var mısınız? Öncelikle bu yaz okulu tertibinde emeği geçen kıymetli öğreticilerimize, kıymetli ortaokul koordinatörlerimize ve onların şahsında Van'a abilik eden sayın İsa kardeşime, sayın Valime, İl Başkanıma, Rektörüme ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Allah’a emanet olun, Allah razı olsun” diye belirtti. 

BAŞKAN DENİZ: BİZ VANLI GENÇLERE HAKKIN VE ADALETİN YANINDA OLMASINI ÖĞRETTİK

Programda konuşan TÜGVA Van İl Temsilcisi Mehmet İsa Deniz, gençlere ilim ve bilimin ayrılmaz bir parça olduğunu öğrettiklerini belirterek, “Yaz okulları sadece gençlerin, çocukların sadece eğleneceği okullar değil, aynı zamanda ilmi ve bilimi bir araya getirdiğimiz okullardır. Biz ise ilimle birlikte bilimin ayrılmayacağını, helal kazanılmış 50 liranın haram kazanılmış 100 liradan çok daha büyük olduğunu, her zaman hakkın ve adaletin yanında olmanız gerektiğini öğretmeye çalıştık. Ben bugün aynı zamanda Filistin'in özgürlüğü için, dünyanın özgürlüğü için, Türkiye'nin daha müreffeh olması için çalışacak ve dişini tırnağına takacak gençler görüyorum. Ben burada Selahaddin Eyyubi'nin torunlarını görüyorum. Ben burada Fatih Sultan Mehmet'in torunlarını görüyorum. Ben burada Abdülhamid Han'ın torunlarını görüyorum. Ben burada yarın Filistin'in özgürlüğünü getirecek, Türkiye'yi dünyanın en büyük gücü haline getirecek gençler görüyorum. Ben de her daim yaptığınız iyi işlerin yanında olacağım” ifadelerini kullandı. 

ŞAHİN: VAN’DA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLERLE ON BİNLERCE ÖĞRENCİYE ULAŞTIK

TÜGVA Van İl Ortaokul Koordinatörü Mehmet Kasım Şahin, programda yaptığı konuşmada çalışmalarından söz ederek şunları söyledi: “TÜGVA Van İl Ortaokul olarak son bir yılda hamd olsun çok güzel işlere vesile olduk. 8 bin 250 öğrencimizle piknik yaptık. 16 bin 300 öğrencimizi sinema ile buluşturduk. Kitap Kurdu’nda 600 danışman hocamızla 200'ü aşkın okulda 24 bin öğrencimizi kitapla buluşturduk. Selam Ver etkinliğimizle 40 eğitmen ve danışmanla 40 bine yakın öğrenciye ulaştık. Yaz okulumuzda, vakıf okulumuzda resim, şiir, bilgi yarışmaları düzenledik ve binlerce gence ulaştık. Böyle bir hizmeti yapmayı bana veren Rabbime hamd olsun. Bizi bu konuda yalnız bırakmayan ve bize yardımcı olan Valimiz sayın Dr. Ozan Balcı'ya sonsuz teşekkür ediyoruz. Her zaman yanımızda olan sayın rektörümüz Hamdullah Şevli'ye teşekkür ediyoruz.”

VALİ BALCI: AMACIMIZ VAN’IN GELİŞMESİNE VE İLERLEMESİNE KATKI SAĞLAMAK

Programda konuşan Van Valisi Ozan Balcı, bütün amaçlarının Van’ın gelişmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek, “Amacımız Van'ı geleceğe hazırlamak, gelecek kuşaklara hazırlamak. Çocuklara, gençlere geleceği hazırlamak. Nesiller gelir, nesiller geçer mühim olan bizim gelecek nesiller için neler yaptığımızdır. Van'da çok güzel işler yapıyoruz. Devletimizin ve milletimizin imkânlarıyla Van'ı ayrı görüyoruz. Ben Van'ın sadece Valisi değil aynı zamanda çocukların abisi, gençlerin destekçisiyim. Onların hayallerini gerçekleştirirken ekip arkadaşlarımızla beraber onlara yardım eden bir büyüğüm. Bütün amacımız Türkiye gelişirken Van'ın da gelişmesine, ilerlemesine katkı sağlamak” diye aktardı. 

“EĞİTİM BİZİM BİR NUMARALI İŞİMİZ”

Balcı, eğitimde yaptıkları çalışmaları dile getirerek, “Van'da da eğitimden sağlığa, kültürden sanata, ulaşımdan iletişime kısacası insana ve yaşama dair bir sürü güzel işler yapıyoruz. Çocukları ve gençleri ilgilendiren bir kısım işlerden bahsetmek istiyorum. Sadece çocuklarımız daha iyi eğitim alsın diye şu anda 203 tane okul inşaat halinde. Bunların 118'i bağımsız anaokulu. 4 milyon kitabı okullarla buluşturduk. 300 okul kütüphanesi yaptık. İlçelerde bebek-çocuk kütüphanesi yapılıyor. 26 tane spor salonundan 13 tane yüzme havuzu yaptık. 300 voleybol, basketbol sahası yaptık. 76 tane de halı saha yapıyoruz. İnşallah onlar da açılınca çocukların hizmetine girecek. Eğitim bizim bir numaralı işimiz. Devletin bütün olanaklarını çocuklar, gençler için harcamak bizi ziyadesiyle mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN GÜRAY: VANLI GENÇLERDEN SIRTIMIZIN SAĞLAM OLDUĞUNU GÖRÜYORUM

Programda konuşan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, sırtlarının sağlam olduğunu aktararak, “Bugün görüyorum ki sırtımız sağlam, milli ve manevi değerleri son derece önemli olan gençler çocuklar yetiştiriyoruz. Bu bizleri bir kez daha gururlandırdı. Bu yüzden bir kez daha TÜGVA İl yönetimine teşekkür ediyorum. Dün AK Parti’nin 23'üncü yıl dönümünü kutladık. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hepinize selamlarını iletiyorum. Gençler şunu unutmayalım; bizler ülkenin en Doğusunda doğmuş olabiliriz, bizler zamanında birçok eksiklikle yetiştirilmiş olabiliriz ancak sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümeti ile birlikte başta Van olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da artık Batı'daki gençlerden hiçbir farkımızın, sosyal ve kültürel açıdan hiçbir eksiğimizin olmadığı günlere ulaştık” dedi. 

Van YYÜ yüksek lisans ve doktora sonuçları açıklandı! İşte isim listeleri... Van YYÜ yüksek lisans ve doktora sonuçları açıklandı! İşte isim listeleri...

“AK PARTİ HÜKÜMETİ OLARAK HER DAİM VAN'IN KADİM VE KIYMETLİ GENÇLERİNİN OLACAĞIZ”

Güray, her daim gençlerin yanında olacaklarının altını çizerek şunları söyledi: “İnanıyorum ki bizler AK Parti hükümeti olarak Van'ın kadim ve kıymetli gençlerinin her daim olacağız. Bu yüzden sizler içinizdeki cevheri asla küçümsemeyin. İnşallah büyüdüğünüzde her biriniz birbirinden kıymetli gençler olacaksınız. Bu tabloyu gördükten sonra sırtımızın sağlam olduğunu bir kez daha gururla ve mutlulukla söyleyebiliyorum. Geleceğimiz güvenli ve huzurlu olsun. Filistin'deki mazlum halkımızın her daim yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Yeter ki sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer alalım. Fitneye fesada mahal vermeden, hiç kimsenin provokasyonuna gelmeden sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer almaktan asla vazgeçmeyelim.”

REKTÖR ŞEVLİ: GENÇLERİN TÜGVA KAMPLARINDA SANAT VE BİLİMLE UĞRAŞMASI AKADEMİK HAYATLARINDA BAŞARILI OLMASINI SAĞLAYACAK

Programda konuşan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, kitap okumanın önemini dile getirerek şunları aktardı: “TÜGVA'nın Van'da gerçekleştirdiği faaliyetleri yakından takip ediyoruz. Özellikle ortaokul, lise çağındaki çocuklarımızın okuma bilincine erişmesi, kitabı sevmesi, kitap okuması çok kıymetli. Çünkü akademik başarısı yüksek olan gençler hep çok kitap okuyandır. Kitap okuma sizlerin matematik becerinizi, Türkçe okuma-yazma-anlama becerinizi ve analitik düşünme yeteneğinizi de geliştirir. Bu anlamda bu kadar gencimizin TÜGVA kamplarında kitap okuması, ders çalışması, farklı sanat ve bilimlerde çalışması onların gelecekteki üniversite yaşantılarında ve akademik hayatlarında ciddi anlamda başarılı olmalarını sağlayacaktır. Bu anlamda sayın Valimiz Ozan Balcı'ya kitaba verdiği değerden dolayı teşekkür ediyorum. TÜGVA İl Temsilcisi Mehmet İsa Deniz'e ve tüm ekibine bu güzel hizmet ve organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum. Daha nice programlarda bir araya gelmeyi diliyorum.”

Editör: Necmettin Dursun