Van Büyükşehir Belediyesi şehir içi toplu taşımadaki yoğunluktan dolayı oluşan sorunlar için yeni çözüm yoluna gitti. Van Büyükşehir, geçtiğimiz hafta yapılan Temmuz ayı meclis toplantısında birçok önemli konu karara bağlanırken Van’daki toplu taşımayı daha konforlu hale getirmek için 30 yeni otobüsün alınmasına karar verdi.

ÖNEMLİ KARARLARA İMZA ATILDI

Van Büyükşehir’de 2024 yılı Temmuz ayı Meclis Toplantısı sona erdi. Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’ın katılımıyla gerçekleşen Temmuz ayı meclis toplantılarında 34 gündem maddesi ve gruplardan gelen öneriler ele alındı. 15 gündem maddesini oluşturan komisyon raporları ve 2 gündem dışı konunun görüşüldüğü Meclis’in son oturumunda da önemli kararlara imza atıldı.

Van’da dikkat çeken yürüyüş! Van’da dikkat çeken yürüyüş!

TOPLU TAŞIMAYA 30 YENİ OTOBÜS GELİYOR

Meclis’te ayrıca toplu taşımda yaşanan sorunların çözümü için farklı ebat ve kapasitelerde 30 adet otobüs alımıyla ilgili Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın yazısı görüşüldü. Yazıda, Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma hizmetlerinde kullanılması için 10 adet 8 metre ile 9,5 metre arası belediye tipi otobüs, 8 adet 12 metre belediye tipi otobüs, 6 adet 18 metre belediye tipi körüklü otobüs ve 6 adet koltuklu ilçe tipi olmak üzere 30 adet otobüsün satın alınması talebi ele alınarak, oybirliği ile kabul edildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HAKAN İZGİ