EKONOMİ

Van’da tarıma büyük katkı sağlayacak destek!

Van’da kırsal kesimlerde tarımsal üretimle uğraşan çiftçilere yönelik destek verilmeye devam ediliyor. Kent genelinde sulu tarım imkânlarının genişletilmesi, üretimi arttırma amacıyla Van’da çiftçilere sulama kanalları ve göletlerde kullanılmak üzere boru desteği yapıldı.

Abone Ol

Van’da kırsal kalkınmayı önceleyen desteklerle Vanlı üreticilere yeni destekler verilmeye devam ediliyor. Kentteki sulu tarımı arttırmak amacıyla Vanlı çiftçilere, sulama kanalları ve göletlerde kullanılmak üzere alımını yaptığı yaklaşık 100 bin metre boru dağıtımı yapıldı.

Van Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kent genelinde sulu tarım imkânlarının genişletilmesi ve üretimi arttırma amacıyla başladığı çalışmalarına kentin tüm kırsal kesimlerinde devam ediyor.

SULAMA BORULARI ÇİFTÇİLERE HİBE İLE DAĞITILDI

Bu kapsamda Tarımsal arazilerde hayvan içme suyu ve arazi sulama sistemlerinde kullanılmak üzere alımı yapılan farklı ebatlarda 66 bin metre kangal, 27 bin metre koruge borunun ilçelere dağıtımı gerçekleştiriliyor. Gelen talepler doğrultasında, Makine İkmal yerleşkesinden yüklenen borular, kentin dört bir noktasına taşınarak, çiftçilerin hizmetine sunuluyor. Çiftçiye hibe ile dağıtılan sulama borularının döşenmesi de mahallelinin kendi imkânlarının yetersiz olduğu noktalarda belediye ekiplerince yapılıyor.

SU TAŞKINLARININ DA ÖNÜNE GEÇECEK

Dağıtımı yapılıp arazide dere yatağı ve göletlere döşenen borularla, yağışlı havalar öncesinde mahallelerde meydana gelebilecek herhangi bir olası su taşkınına karşı da önlem alınmış oldu.

ÇİFTÇİLERE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Ayrıca arazilerde su geçişlerinde üzerinden insan, hayvan ve araç geçişlerinin yapılabilmesi için köprü ve benzeri yapılarda da kullanılan borular, çiftçilere büyük bir kolaylık daha sağlıyor. Arazilerine boru dağıtımı hizmetinden faydalanan çiftçiler, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ile Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerine teşekkür etti.