Van Büyükşehir Belediyesi ile Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçelerinin ortaklaşa yürüttüğü temizlik seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Edremit Kent Meydanı’nda düzenlenen konsere yurttaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. “Şarkılarımız Temiz Bir Doğa ve Kent İçin” düzenlenen konsere Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan DEM Parti Wan il eşbaşkanları Gülşen Kurt, Veysi Dilekçi, DBP Wan İl Eşbaşkanı Harun Okay, milletvekilleri, ilçe belediye eşbaşkanları, kurum temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve binlerce yurttaş katıldı.

‘Şarkılarımız temiz bir Van için olacak’

Konser öncesi konuşan Eşbaşkan Neslihan Şedal, Van’da kadınların ve gençlerin mücadelesiyle önemli bir başarı elde edildiğini belirterek, “Biz kentimizi birlikte yöneteceğiz. Kentimizin tüm sorunlarını birlikte ve ortak akılla çözeceğiz. Kentimizin en önemli sorunu kirlilik ve ekolojinin talen edilmesidir. Tüm halkımızla birlikte kentimize sahip çıkacağız. Bunun içi çalışmalarımıza başladık ve devam edeceğiz. Bu akşamki tüm şarkılarımız temiz bir Van için olacak” dedi.

‘Doğamız bizim için çok önemli’

Ardından konuşan Eşbaşkan Abdullah Zeydan, 31 Mart’ta tarihi bir başarı elde ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Büyük başarılar büyük sorumluluk da gerektiriyor. Biz de tüm belediyelerimizle birlikte halkımız için çalışacağız. Bir haftadır kentimizin temizliği için önemli bir çalışma başlattık ve devam ediyor. Doğamız bizim için çok önemlidir. Halkımız nasıl ki partilerine sahip çıktıysa doğasına ve kentine de sahip çıkacaktır. Kentimiz çok dilli ve çok kültürlü bir kenttir. Bizim çalışmalarımız da bu yönlü devam edecek. 1 Eylül mitingine de tüm halkımızı davet ediyoruz. Orada tecride ve savaşa karşı barışı haykıracağız. Bu birliktelik mutlaka barışı getirecektir” diye konuştu.

Van Gölü kıyıları korunmalı! Van Gölü kıyıları korunmalı!

Sanatçılar coşkulu anlar yaşattı

Konuşmaların ardından sahneye Hîvron çıktı. Söylediği şarkılarla konseri katılan binlerce kişiye eğlenceli dakikalar yaşatan Hîvron da  başlatılan kampanyaya herkesin destek vermesini istedi. Ardından Kollektifa Rîtmên Azad sahne aldı. Birbirinden güzel şarkılar seslendiren grup, kitleye coşkulu anlar yaşattı.

Geç saatlere kadar süren konser halaylarla sona erdi.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ-VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ