Üzerine baza kapağı düşen kadın hayatını kaybetti Üzerine baza kapağı düşen kadın hayatını kaybetti

Trafik ve otopark sorunun olduğu Van’da park yeri bulamayan sürücüler araçlarını gelişi güzel park etmesi ulaşımda aksamalara yol açıyor.

VAN’DA OTOBÜS DURAKLARI İŞGAL ALTINDA

Van’ın trafik sorunu bitmezken, hatalı park sorunu da gündeme gelmeye devam ediyor. İki cadde arasına sıkışıp kalan kentte trafik sorunu her geçen gün artarken, hatalı park yapan ya da toplu ulaşım için kullanılan duraklara park eden sürücüler ise kentin trafik sorununu ikiye katlıyor. Tartışmalara da yol açan bu hatalı parklar kentin dört bir yanında devam ederken, durakların işgali altında olması da tepkilere neden oluyor.

HATALI PARKLAR TRAFİK SORUNUNU İKİYE KATLIYOR

Kentin hemen hemen her köşesinde yapılan hatalı parklar trafik sorununu ikiye katlıyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu yerlerde toplu ulaşım için kullanılan duraklara park eden sürücüler hem vatandaşları hem de toplu ulaşım şoförlerini zor durumda bırakıyor.

KURAL NE DİYOR?

Duraklara 15 metre kuralı bulunuyor. Durakların 15 metre öncesine ya da sonrasına park etmek yasak. Ancak çoğu kişi otobüs durağına park etme cezası olduğunu bile tam olarak bilmiyor. Kuralara uymayan ya da kuraldan haberi olmayan sürücüler ise, ancak cezalarla karşılaştıklarında durumun farkına varabiliyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ