Milyonlarca öğretmen adayı ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu, TBMM’de kabul edilerek yasalaştı. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla önümüzdeki dönemden itibaren hayata geçireceği öğretmen akademilerinin kurulma süreci resmen başladı.

AKADEMİLERİN KURULMA SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla öğretmen akademilerinin kurulma süreci resmen başladı. Bu akademiler, öğretmenlik meslek kanunu kapsamında oluşturulacak ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmet içi eğitim programları ile yeni atanan öğretmenlerin eğitimlerini organize edecek.

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ VAN DAHİL 24 İLDE KURULACAK

Kamudanhaber.net’te yer alan habere göre; İlk etapta 81 ilde kurulması planlanan öğretmen akademilerinin, öncelikli olarak 24 ilde faaliyete geçeceği açıklandı. Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Erzurum, İzmir, Konya, Kastamonu, Kahramanmaraş, Mardin, Sakarya, Trabzon, Tokat, Van, Mersin, Eskişehir, Sivas, Malatya, Kocaeli, Tekirdağ, Kütahya. Öğretmen akademilerinde görev alacak personel belirlendikten sonra, 1 Eylül 2025'ten itibaren bu akademiler faaliyete geçmeye başlayacak.

4 YIL SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN OLARAK GÖREV YAPACAK

Van YYÜ öğrencilerine büyük müjde! Başvurular başladı... Van YYÜ öğrencilerine büyük müjde! Başvurular başladı...

Akademilerin kurulması ile beraber öğretmenleri de zorlu bir süreç bekleyecek. Kanun ile beraber lisans eğitimi ve Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavından sonra ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından verilecek 2 yıllık hazırlık eğitimi öngörüyor. KPSS’de başarılı olan öğretmenlerin atanabilmesi için, 4 dönem sürecek hazırlık eğitiminde de başarılı olması gerekecek. Eğitimi başarıyla bitiren öğretmen adayları, kadrolu olmadan önce 4 yıl sözleşmeli öğretmen olarak görev yapacak. Teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi, MEB'e bağlı kurulacak Milli Eğitim Akademisi tarafından verilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ