Van'da meydana gelen son deprem, bölgede paniğe neden oldu. Vatandaşlar, sarsıntının şiddeti ve etkilediği alanlar hakkında bilgi sahibi olmak için endişe içinde. Bugün (22 Ağustos 2024) Van'da kaç büyüklüğünde deprem oldu? Van'da nerede deprem oldu? İşte detaylar…

Van Gölü kıyıları korunmalı! Van Gölü kıyıları korunmalı!

VAN'DAKİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ KAÇ?

Kandilli Rasathanesi verilerine göre; Van saat 15.19'da 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 1,5 km olarak ölçülürken Bahçesaray'da meydana gelen deprem yerin 1.5 km gibi yeryüzüne oldukça yakın bir derinlikte gerçekleşti.

VAN'DA DEPREM NEREDE OLDU?

Van'ın Bahçesaray ilçesinde saat 15.19 sıralarında 3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünü Doğanyayla köyü olarak açıklarken deprem yerin 1.5 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

YETKİLİLER UYARDI

Bahçesaray'da meydana gelen deprem yerin 1.5 km gibi yeryüzüne oldukça yakın bir derinlikte gerçekleşirken deprem ilçede küçük çapta paniğe neden olduğu gelen bilgiler arasında. Şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi. Yetkililer, vatandaşları olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Muhabir: VEYSEL İZGİ-FATMANUR POLATCAN