VAN

Van’da köprülü kavşak yapılması beklenen alanda peyzaj çalışması başladı!

Van’ın en büyük sorunu olan trafik çilesi her geçen gün katlanarak artmaya devam ederken kentin daha önce yükünü kaldıran büyük caddeler de trafik yoğunluğunu kaldıramaz oldu. Özellikle Otogar bölgesindeki sıkışıklık artık önü alınamaz bir noktaya gelirken bu alanda Köprülü Kavşak çalışması müjdesi beklenirken Karayolları o alanda peyzaj çalışması başlattı.

Abone Ol

Van’ın İpekyolu Caddesi’nde ilk 2012 yılında yapılıp hizmete açılan iki köprülü kavşak caddenin rahatlaması noktasında önemli adımlar olarak hayata geçti. Bölge Hastanesi, İkinisan Köprülü Kavşakları’nın yapımı sonrası müjdesi verilen diğer kavşaklar ise bir türlü yapılmadı. 2017 yılından bu yana farklı yöneticilerin tekrar tekrar sözünü verdiği Otogar ve Emniyet civarında köprülü kavşak yapımı ile ilgili adım atılmadı.

KÖPRÜLÜĞÜ KAVŞAĞA NİYET, PEYZAJA KISMET!

Kentin önemli caddelerin başında gelen İpekyolu’nda sıkışıklık üst seviyeye çıkarken yıllardır dile getirilen köprülü kavşaklar yapılmaması sebebiyle caddedeki tıkanıklık tam anlamıyla üst seviyeye çıktı. Özellikle Otogar bölgesindeki sıkışıklık artık önü alınamaz bir noktaya gelirken bu alanda Köprülü Kavşak çalışması müjdesi beklenirken Karayolları o alanda peyzaj çalışması başlattı.

BAKIMSIZLIĞI İLE GÜNDEMDEN DÜŞMÜYORDU

Yıllardır bakımsızlığı, kirliliği ve dağınıklığı ile sürekli gündeme gelen alanda geçtiğimiz haftalarda kazı çalışmaları başlatan Karayolları Bölge Müdürlüğü, o alanda peyzaj çalışmalarının startını verdi. Tüm kentin isyan ettiği kötü görüntülerle ilgili sonunda harekete geçen ilgili kurum bu alanda sulama sistemleri ve peyzaj çalışmalarını başlattı. Bu çalışmalar bölgedeki kötü görüntünün sona ermesi noktasında umut olurken o alanda bir köprülü kavşak yapılması ile ilgili beklentileri de suya düşürdü. Civardan geçen bir vatandaş o çalışmalarla ilgili ilgili “Biz Köprülü kavşak Beklerken bahtımıza sulama hattı çıktı” şeklinde bir mesaj yazarak da Vanlılar’ın duygularına tercüman oldu.