VAN

Van’da kaybolan Rojin’i bulmak için özel ekip gönderildi!

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarında 17’inci gününde devam ederken Van Gölü sahilinde Rojin Kabaiş’e ait başörtüsü bulunması üzerine arama çalışmaları o bölgede yoğunlaştırıldı. Rojin’i bulmak için; Jandarma Genel Komutanlığı, 8 kişiden oluşan özel dalgıç ekibi ile su altı kadavra arama köpeği Van’a gönderdi.

Abone Ol

Türkiye Van’da kaybolan Rojin Kabaiş’ten gelecek umutlu haberi bekliyordu. Diyarbakır’dan Van’a geldikten iki gün sonra 27 Eylül'de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra kaybolan Rojin Kabaiş’ten günlerdir haber alınamıyor.

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i (21) arama çalışmaları 17'nci günde devam ediyor. Erzurum ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüklerinden getirilen kadavra köpeklerin de kullanıldığı aramalarda, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan getirilen su altı kadavra arama köpeğinin yanı sıra 8 kişiden oluşan dalgıç ekip de çalışmalara destek veriyor.

ROJİN'DEN 17 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş (21), üniversiteye yeni kayıt yaptırdıktan sonra Diyarbakır'dan Van'a gelip, 25 Eylül günü yurda yerleşmişti. 27 Eylül 2024 günü ise kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere ayrılırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde üstünde eşofmanları olan ve turnikeden geçtiği sırada telefonla ilgilendiği görülen Rojin'den 17 gündür haber alınamıyor.

SAHİLDE ROJİN’İN EŞYALARI BULUNDU

Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi. 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

EŞARBIN BULUNDUĞU BÖLGEDE ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞTIRILDI

27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeği yedikten sonra Van Gölü sahiline inen 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’ten bir daha da haber alınamadı. Van YYÜ öğrencisi olan ve 14 gündür aranan Rojin Kabaiş'e ait başörtüsünün Van Gölü sahilinde bulunması üzerine bölgede yoğun çalışma başlatıldı.

ROJİN'E HALEN ULAŞILMADI

Telefonla konuştuğu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı. Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalara, polis ekipleri, zaman zaman havadan destek veriyor. Çalışmalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar, polisin su altı görüntüleme cihazları da kullanılıyor. 10 Ekim'de başörtüsü bulunan Rojin'e halen ulaşılmazken, her yere detaylıca bakılıyor.

ÖZEL DALGIÇ EKİBİ ÇALIŞMALARA KATILDI

Rojin'i arama çalışmaları, özellikle başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede yoğunlaştı. Erzurum ve Diyarbakır İl Emniyet müdürlüklerinden getirilen kadavra köpeklerinin de kullanıldığı arama çalışmalarının 17'nci gününde; Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen 8 kişiden oluşan dalgıç ekip destek verirken, su altı kadavra arama köpeği de kullanılıyor. Göl üzerinde tekne ve botlarla, karada polis arama kurtarma, jandarma, AFAD, itfaiye ve gönüllü ekipler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arası sazlık alanlar ile metruk yapılarda da arama yapıyor.

KABAİŞ AİLESİNİN UMUTLU BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

Diyarbakır'dan gelen baba Nizamettin ve anne Aygül Kabaiş'in de yakından takip ettiği arama çalışmalarında dün Rojin'e ait başörtüsü Van Gölü sahilinde bulundu. Başörtüsünün bulunduğu bölgede ekipler yoğun bir çalışma başlattı.