GÜNCEL

Van’da kaybolan Rojin'i arama çalışmaları hangi aşamada? Van Valisi Ozan Balcı açıkladı!

Van’da 27 Eylül'den bu yana kaybolan Rojin Kabaiş’ten günlerdir haber alınamıyor. Rojin’i arama çalışmalarında henüz sonuç alınmazken Van Valisi Ozan Balcı, Van’da 12 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarındaki son durumu açıkladı.

Abone Ol

Van’da 12 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları devam ediyor. Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarında henüz bir sonuç alınmazken Van Valisi Ozan Balcı, Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarındaki son durumu açıkladı.

12 GÜNDÜR TEK BİR İZ YOK

27 Eylül 2024 günü kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrılan Kabaiş'ten bir daha haber alınamadı. Kamera açısından çıkan Rojin, o andan itibaren ortadan kayboldu. 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in kaybolmasının üzerinden 12 gün geçerken arama çalışmalarından henüz bir sonuç alınamadı ve Rojin'e ait tek bir iz dahi bulunamadı.

ROJİN'İ ARAMA ÇALIŞMALARI HANGİ AŞAMADA? VALİ BALCI AÇIKLADI...

Van’da 12 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş’in kaybolmasının üzerinden 12 geçerken arama çalışmalarından henüz bir sonuç alınmadı. Kayıp Rojin her yerde aranırken Van Valisi Dr. Ozan Balcı’dan Rojin ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Van Valisi Ozan Balcı Yaptığı açıklamada; “Rojin kızımızla ilgili olarak malumunuz 25 Eylül'de babasıyla beraber üniversite okumak için bulunduğumuz falan Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsüne girip yapmakta. 27 Eylül Cuma günü akşam çıkıyor. 3 gün sonra bu sahilde cep telefonuyla kulaklığı bulunuyor. Saat 12 civarında yurt görevlerine haberdar ediliyor. Oradan da Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp şahıs ilanı veriliyor. Oradan itibaren o günden itibariyle hummalı bir çalışmayla arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

BİR DE SAHİLDE CEP TELEFONU İLE KULAKLIĞI BULUNDUĞU İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARINA BURADA YOĞUNLUK VERDİK

Elde edilen delilleri değerlendirerek kızımızı aramaya ve bulmaya çalışıyoruz. Arama Kurtarma çalışmaları sadece sahilde yapmıyoruz. Kampüs içerisinde çevre köylerde Hatta tüm 81 il emniyet müdürlüklerine Jandarma komutanlıklarına da kimlik bilgileri verildi. Bütün her yerde arama tarama yapılıyor. Şunu merak ediyor olabilirsiniz. Neden buraya ağırlık verdik diye çünkü en son üniversitenin kameraları burada göründü. Bir de sahilde cep telefonu ile kulaklığı bulunduğu için arama çalışmalarına burada yoğunluk verdik.

13 gündür bütün emniyet müdürlüğümüz jandarma birimlerimiz saygı güvenlik birimiz AFAD Üniversitesi ile beraber yoğun bir şekilde de aramaya bulmaya çalışıyoruz. Elimizdeki bütün izleri bulguları emareleri delilleri çok titiz bir şekilde değerlendiriyoruz. Helikopterlerimiz sürekli tarıyor. Gölde kaybolma ihtimali ile güvenliğimizin botları yoğun bir şekilde çalışıyor.” Dedi

ÇANAKKALE SONAR CİHAZI GETİRDİK

Çanakkale’den Sonar cihazı getirildiğini ifade eden Van Valilisi Ozan Balcı şu sözler ile devam etti “Çanakkale Sonar cihazı getirdik daha dip taramalar yapmak için, Tabi kesin bir şey söylemek mümkün değil dalgıçlarımız çalışıyor. Şehirdeki bütün MOBESE kameralarımız inceleniyor. Emniyet müdürlüğümüzde Jandarma Komutanlığı bunun için özel birim oluşturdu. Dilerim en kısa zamanda kızımıza kavuşuruz.

DEVLETİMİZİN BÜTÜN İMKANLARINI OLANAKLARININ DA KIZIMIZI BULMAK İÇİN KULLANIYORUZ

Elimizdeki bütün izleri bulguları emareleri delil olabilecek nitelikteki her şeyi de değerlendiriyoruz. Onun dışında itibar etmemek lazım. Bütün işlemlerimiz Biz açıkça şeffaf olarak yapıyoruz. Bunu bilinmesini istiyorum. Özet olarak söylemek gerekirse İşbirliği ve koordinasyon halinde yürütüyoruz. Devletimizin bütün imkanlarını olanaklarının da kızımızı bulmak için kullanıyoruz. Helikopter, Botlar, Dalgıçlar PAK timleri ve atlı birliklerimizi bile kullandık. Birliklerimiz sahil hattını bile tek tek taradılar. İnşallah Rojin kızımıza da en kısa zamanda kavuşuruz. “ dedi.