Van’da 27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeği yedikten sonra sırra kadem basan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları devam ediyor. Van Gölü sahilinde Rojin Kabaiş’e ait başörtüsü bulunması üzerine arama çalışmaları o bölgede yoğunlaştırıldı.

ROJİN'DEN 14 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

Van’da kaybolan Rojin Kabaiş (21), üniversiteye yeni kayıt yaptırdıktan sonra Diyarbakır'dan Van'a gelip, 25 Eylül günü yurda yerleşmişti. 27 Eylül 2024 günü ise kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere ayrılırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde üstünde eşofmanları olan ve turnikeden geçtiği sırada telefonla ilgilendiği görülen Rojin Kabaiş’ten günlerdir haber alınamıyor.

TELEFONU VE KULAKLIĞI BULUNDU

Van’da kaybolan Rojin Kabaiş o bölgede aranıyor! Van’da kaybolan Rojin Kabaiş o bölgede aranıyor!

Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi. 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

BAŞÖRTÜSÜ İNCELEMEYE ALINDI

Van'da 27 Eylül’den bu yana haber alınmayan Rojin Kabaiş ile ilgili dün önemli bir gelişmesi yaşandı. Bakan Ali Yerlikaya Rojin ile ilgi yaptığı açıklama Van Gölü sahilinde Rojin’e ait eşarbın bulunduğunu açıkladı. Arama çalışmaları sonucunda Van Gölü sahilinde Rojin'e ait başörtü bulunurken başörtünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede yoğunlaştırdı. Başörtüsü incelenmek üzere, olay yeri inceleme ekipleri tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

EŞARBIN BULUNDUĞU BÖLGEDE ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞTIRILDI

27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeği yedikten sonra Van Gölü sahiline inen 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’ten bir daha da haber alınamadı. 14 gündür aranan Rojin Kabaiş'e ait başörtüsünün Van Gölü sahilinde bulunması üzerine bölgede yoğunlaştırılırken gönüllü arama ekiplerinin de desteklediği çalışmalarda Diyarbakır ve Erzurum Emniyet müdürlüklerinden getirilen kadavra köpekleri de kullanılıyor.

KABAİŞ AİLESİNİN UMUTLU BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin, anne Aygül Kabaiş Diyarbakır'dan Van'a gelerek yürütülen arama çalışmalarını takip ediyor. 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in kaybolmasının üzerinden 14 gün geçerken Kabaiş’in babası Nizamettin ve anne Aygül Kabaiş'in umutlu bekleyişi ise devam ediyor.

Kaynak: DHA-ŞEHRİVAN