Van’da Rojin Kabaiş’in kaybolmasının üzerinden 12 geçerken arama çalışmalarından henüz bir sonuç alınmadı. Kayıp Rojin her yerde aranırken Van Valisi Dr. Ozan Balcı’dan Rojin ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

VAN VALİSİ OZAN BALCI’DAN ROJİN İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Van’da 12 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş’in kaybolmasının üzerinden 12 geçerken arama çalışmalarından henüz bir sonuç alınmadı. Kayıp Rojin her yerde aranırken Van Valisi Dr. Ozan Balcı’dan Rojin ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Van Valisi Ozan Balcı

Van Valisi Ozan Balcı Yaptığı açıklamada; “

“TÜM BİRİMLERİMİZLE ROJİN’İ ARIYORUZ”

Rojin ile ilgili 25 Eylül'de babasıyla beraber üniversite okumak için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yurduna geldiğini belirten Van Valisi Dr. Ozan Balcı; “25 26'sında kalıyor, 27 Cuma da akşam çıkıyor. Cumartesi günü bu gördüğümüzde arkadaşlar gezerken Yani geldikten sonra 3 gün sonra bu sahilde gezerken cep telefonuyla kulaklığı bulunuyor. Saat 12 civarında yurt görevlileri, haberdar edilirken ardından Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp şahıs ilanı veriliyor. O günden itibaren emniyet müdürlüğümüz Jandarma komutanlarımız Sahil Güvenlik ve üniversite ile beraber yoğun bir şekilde eldeki bütün iz, emare delilleri değerlendirerek kızımızı aramaya bulmaya çalışıyoruz.” Dedi.

“KESİN BİR ŞEY SÖYLEMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Sadece sahilde arama taramayı yapmadığını belirten Vali Balcı; “Kampüs içerisinde çevre köylerde hatta tüm 81 il emniyet müdürlüklerine, Jandarma komutanlıklarına da kızımızla ilgili kimlik bilgileri verildi. Bütün her yerde arama tarama yapılıyor. Şunu merak ediyor olabilirsiniz. Neden buraya ağırlık verdik. Rojin’i çünkü en son kameralar burada görmüş üniversitenin kameraları. Bir de sahilde cep telefonu ile kulaklığı bulunduğu için. Şu ana kadar 13 gündür emniyet, jandarma, sahil güvenlik birimimiz, AFAD ve Üniversite ile beraber yoğun bir şekilde aramaya ve bulmaya çalışıyoruz. Elimizdeki bütün izleri bulguları emareleri delilleri çok titiz bir şekilde değerlendiriyoruz. Helikopterlerimiz sürekli tarıyor. Gölde kaybolma ihtimalle sahil güvenlik botları yoğun bir şekilde çalışıyor. Hatta Çanakkale’den Sonar cihazı getirdik daha dip taramalar yapmak için. Tabii elimizde kesin bir şey söylemek mümkün değil, dalgıçlarımız çalışıyor.”

“ROJİN İÇİN ÖZEL BİRİM OLUŞTURDU”

Şehirdeki bütün MOBESE kameraların incelendiğini aktaran Vali Balcı; “Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı bunun için özel birim oluşturdu. Bütün iz ve emareleri değerlendiriyoruz. Umarım en kısa zamanda kızımıza kavuşuruz. Biz sadece gölde değil her yerde arıyoruz. Van'da değil 81 il Emniyet Müdürlüğü'ne Jandarma Müdürlüğü'ne kimlik bilgileri verildi. Umarım en kısa zamanda kavuşuruz.”

BEYAZ OTOMOBİL İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Rojin’in kaybolduğu saatlerde beyaz şüpheli bir otomobilin hızlı manevralarla o bölgeden hareket ettiğini ifade ediyor. Bununla ilgili bir tespit var mı? Sorusu üzerine Van Valisi Ozan Balcı; “Bunu tüm birimlerimizle değerlendiriyoruz. İlk ağzından söylüyorum. Elimizdeki bütün izleri bulguları emareleri delil olabilecek nitelikteki her şeyi de değerlendiriyoruz. Onun dışında itibar etmemek lazım. Bizim amacımız da bir an önce kızımızı bulmak ve ona kavuşabilmek.

“BURAYA GELİYOR VE 3 GÜN BURADA KALIYOR”

Muradiye'de “Merkezim Her Yerde” etkinliği Muradiye'de “Merkezim Her Yerde” etkinliği

“Rojin buraya geliyor ve 3 gün burada kalıyor. Bütün birimlerimiz bu kızımızın bulmaya çalışıyor. Sonuçta bu kız bizim de kızımız. Bunların hepsi bize emanet yavrumuz. İnşallah biz bir an önce kavuşuruz biz de bunu umuyoruz diliyoruz. Çalışmalarımız da yoğun şekilde ifade ettiğim gibi devam ediyor.

“HİÇBİR DELİLİ ES GEÇMİYORUZ”

“Rojin’in kaybolmasıyla alakalı en çok şüphe duyduğunuz konu neydi?” Sorusunun sorulması üzerine Vali Ozan Balcı; “Onunla ilgili bir şey söylememiz çok iyi gerçekçi olmaz. Elimizdeki bütün bulguları bütün izledikleri emareleri delil olabilecek nitelikteki bütün her şeyi ve bütün olasılıkları dikkate alarak arama ve taramamızı yapıyoruz. Hiçbir şeyi es geçmiyoruz. Emniyet ve AFAD birimlerimiz çok koordineli bir çalışması var. Bizler de şahit oluyoruz. Çok titizlikle yürütülüyor.”

ROJİN BANKTA KİMİNLE KONUŞTU?

Rojin Banka kadar oturana kadar o kimle konuştuğuna dair bir bilgi var mı? Sorulması üzerine Vali Balcı; “Teknik birimdeki arkadaşlarımıza gönderildi. Bir gelişme olduğunda zaten kamuoyuyla paylaşılır. Bütün işlemlerimiz açıkça şeffaf olarak yapıyoruz. Bunu bilinmesini istiyorum. Özet olarak söylemek gerekirse arama çalışmaları Valiliğin koordinesinde işbirliği ve koordinasyon halinde yürütüyoruz.

“DEVLETİMİZİN BÜTÜN İMKANLARINI OLANAKLARININ DA KIZIMIZI BULMAK İÇİN KULLANIYORUZ”

AFAD ve diğer ilgili birimlerimiz bütün iz emare bulgu olabilecek nitelikteki her şeyi değerlendiriyor. Devletimizin bütün imkanlarını olanaklarını kızımızı bulmak için kullanıyoruz. Van'daki ana yol ve bütün MOBESE kameralar inceleniyor. 81 ilimizde de bildirdik bunu.”

BU ÇALIŞMALAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Rojin’i sadece gölde değil, her yerde çalışmamız devam edecek. Sadece göle de odaklaşmak doğru değil. Biz kesin şöyle oldu diyemiyoruz. Sonuçta elimizdeki iz emare bulgu ve delilleri değerlendirerek çalışıyoruz. İnşallah Rojin kızımıza da en kısa zamanda kavuşuruz.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ