VAN

Van’da kaybolan Rojin bulundu mu? İşte Rojin ile ilgili son gelişmeler…

Van'da kaybolan üniversite öğrencisini arama çalışmaları 13'üncü güne girildi. 27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeği yedikten sonra Van Gölü sahiline inen 21 yaşaındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’ten bir daha da haber alınamadı. Rojin’in kaybolmasının üzerinden 13 gün geçerken şu ana kadar yapılan arama çalışmalarından da hiçbir ize rastlanılmadı.

Abone Ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül Cumartesi günü akşam saatlerinde kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı. Saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söyleyen Kabaiş’ten bir daha haber alınmadı.

ROJİN SAHİLDE VAN GÖLÜ'NÜ SEYRETTİ

Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrılan Rojin Kabaiş, yolda annesiyle cep telefonuyla görüntülü görüşürken bir büfeye uğrayıp ardından Van Gölü sahiline inerek bir süre bankta oturarak Van Gölü'nü seyrediyor. Daha sonra kamera açısından 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten bir daha haber alınamadı.

13 GÜNDÜR TEK BİR İZ DAHİ BULUNAMADI

Van'da, kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 13'üncü gününde de devam ediyor. Arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kabaiş'ten 27 Eylül'den bu yana haber alınamıyor. Rojin’i arama çalışmalarında 13’üncü güne girilirken şu ana kadar yapılan aramalarda, hiçbir ize rastlanmadı.

ROJİN İLE İLGİLİ VAN VALİSİ BALCI’DAN AÇIKLAMA

Kabaiş ailesinin umutlu bekleyişi devam ederken Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Van’da 13 gündür kayıp olan Rojin ile ilgili bir açıklama yaptı. 25 Eylül'de babasıyla beraber üniversite okumak için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yurduna geldiğini belirten Van Valisi Dr. Ozan Balcı; “25 26'sında kalıyor, 27 Cuma da akşam çıkıyor. Cumartesi günü bu gördüğümüzde arkadaşlar gezerken Yani geldikten sonra 3 gün sonra bu sahilde gezerken cep telefonuyla kulaklığı bulunuyor. Saat 12 civarında yurt görevlileri, haberdar edilirken ardından Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp şahıs ilanı veriliyor. O günden itibaren emniyet müdürlüğümüz Jandarma komutanlarımız Sahil Güvenlik ve üniversite ile beraber yoğun bir şekilde eldeki bütün iz, emare delilleri değerlendirerek kızımızı aramaya bulmaya çalışıyoruz. Devletimizin bütün imkanlarını olanaklarının da kızımızı bulmak için kullanıyoruz. Helikopter, Botlar, Dalgıçlar PAK timleri ve atlı birliklerimizi bile kullandık. Birliklerimiz sahil hattını bile tek tek taradılar. Elimizde kesin bir şey söylemek mümkün değil, dalgıçlarımız çalışıyor. İnşallah Rojin kızımıza da en kısa zamanda kavuşuruz” dedi.

EKİPLERİN ROJİN’İ ARAMA SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Sahilde cep telefonu ve kulaklığı bulunan Kabaiş'in bulunması için Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ve AFAD dalgıç ekipleri, su altı görüntüleme cihazından da yararlanarak Van Gölü'nde çalışma yürütüyor. Kıyıdaki ekipler de sahile yakın yerleşim yerlerini, metruk yapıları ve sazlık alanları sürekli kontrol ederek kayıp öğrencinin bulunması için çaba gösteriyor. Kabaiş'in ailesi ve yakınları ise aramanın yapıldığı bölgede beklemeye devam ediyor.