Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül Cumartesi günü akşam saatlerinde kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı. Yurda geri dönmeyen Kabaiş’e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül’de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Genç kızın 27 Eylül’de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi. Cumartesi günü sahilde Kabaiş’in telefonu, kulaklığı, keki ve suyu bulundu. Tüm ekipler bir haftadır her yerde genç kızı ararken, 21 yaşındaki Rojin’den hâlâ bir haber yok. Bir haftadır kayıp olan Rojin ile ilgili bu zamana kadar yapılan hiçbir çalışma sonuç vermedi.

TAM BİR HAFTA OLDU, ROJİN’DEN HABER YOK!

TEDAŞ, Van ve 3 ilde aydınlatma denetimine çıkıyor! TEDAŞ, Van ve 3 ilde aydınlatma denetimine çıkıyor!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı. Geri dönmeyen Rojin Kabaiş’e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül Cumartesi günü saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Kabaiş’in 27 Eylül Cuma günü saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi. Kabaiş’in arkadaşları, 28 Eylül Cumartesi günü Van Gölü Sahili’nde genç kıza ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulurken, telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

ROJİN’İ ARAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Van’da kaldığı yurda dönmeyip, Van Gölü Sahili’nde cep telefonu bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları bir haftadır devam ediyor. Şu ana kadar yapılan aramalarda genç kıza dair hiçbir ize rastlanmadı. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi dalgıçları, su altı görüntüleme cihazı da kullanarak Van Gölü’nün derinliklerinde arama yapıyor. Koruma Daire Başkanlığına bağlı Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğünce gönderilen yandan taramalı sonar cihazı ile Bitlis’ten getirilen polis teknesinin de dahil edildiği çalışmalar, üniversite sahili boyunca yoğunlaştırıldı. 

TELEFONDA YÜKSEK DÜZEYLİ ŞİFRE

Rojin’e ait telefon Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, telefonun yüksek düzeyde şifre oluşturulduğu için kriminal için Jandarma Komutanlığı’na gönderildiği belirtildi. Arama çalışmalarının ikinci gününde polis ve jandarma ekipleri, Bardakçı Mahallesi’ne giriş ve çıkış yapan 100’den fazla aracın da incelendiğini bildirdi. Rojin’in kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Yurdu’nda kalan arkadaşları ile Diyarbakır’daki 38 akraba ve komşusunun yazılı ve sözlü olarak ifadelerinin alındığı belirtildi. 

AİLESİNİN UMUTLU BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Kızları Rojin için Diyarbakır’dan gelen Nizamettin ve Aygül Kabaiş çifti ile diğer yakınlarının umutlu bekleyişi günlerdir devam ediyor. Baba Nizamettin Kabaiş, kızının fotoğraflarına ve en son yurda bıraktığında çektiği videolarına bakarak hasret gideriyor. Rojin Kabaiş’in ailesi ve yakınları da çalışmaların yürütüldüğü bölgedeki umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

EKİPLER VAN GÖLÜ’NDEKİ ARAMA ÇALIŞMALARINI YOĞUNLAŞTIRDI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş’ten 27 Eylül Cuma gününden bu yana haber alınamıyor. Genç kız, akşam saatlerinde arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyledi. Rojin Kabaiş’ten haber alamayan arkadaşları sahile giderek arama yaptıkları sırada genç kızın cep telefonu ve kulaklığını buldu.  Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ile Van Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri Van Gölü’nde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bölgeye gelen kurbağa adamlar, su altı görüntüleme cihazları ve botlarla hem gölün derinliklerinde hem de kıyı bölgelerinde Kabaiş’in bulunmasına yönelik arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ