VAN

Van'da karavan imalathanenin açılışı yapıldı

Van'da İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) bünyesinde faaliyet yürüten Daniel Karavan imalathanenin açılışı yapıldı.

Abone Ol

İşletme ortaklarından Rasim Baytar, gazetecilere, yaptıkları araştırma sonucunda kentte çekme karavan atölye ihtiyacının olduğunu fark ettiklerini belirtti. 

Van'a yeni bir hizmet kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Baytar, şunları kaydetti: "Van’da 7 aylık araştırma sonucunda karavan ihtiyacı olduğunu fark ettik. Bundan dolayı çekme karavan yapma kararı aldık. Yapmış olduğumuz karavanlarda birinci sınıf malzeme kullanıyoruz. Bunun yanında O1 ve O2 belgeli karavan üretiyoruz. Bütün kullandığımız malzemeler E belgelidir.  Avrupa standartlarına uygundur." 

İki model karavan ürettiklerini dile getiren Baytar, "Müşterin isteklerine göre karavanlarımıza buzdolabı ve klima sistemi kuruyoruz. 6 kişiyi istihdam ediyoruz. Hedefimiz hem işletmeyi büyütmek hem de istihdam sayısını arttırmak." dedi 

Bu önemli yatırımı kadim Van için yaptıklarını ve yaşadıkları mutluluğu aktaran Royal Berk hotel ve Daniel karavan ortağı Reşat Yeşilağaç, “Bugün, hayallerimizi gerçeğe dönüştürme yolunda attığımız bu büyük adımda, heyecanımıza ortak olan, girişimcilik azmimizi güçlendiren ve güler yüzleriyle bize ilham veren çok kıymetli dostlarımız ve sevgili misafirlerimizle bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Her zaman olduğu gibi, bu önemli yatırımı da kadim şehrimiz Van’a yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tesisin bölgemize kazandıracağı istihdam ve ekonomik katkı, bizim için büyük bir gurur kaynağı. Van’ımıza ve bölgemize hizmet etmenin verdiği mutluluk, bizi daima ileriye taşıyan en büyük motivasyon kaynağımızdır.

Pandemi sonrası dünya düzeninde, insanlar doğayla daha yakın olma, hayatı kaçırmama ve izole bir yaşamı tercih etme yolunu seçtiler. Bu değişen yaşam tarzına yanıt vermek ve bölgede var olan boşluğu doldurmak amacıyla, Van’da bir ilke imza atarak karavan üretim tesisimizi kurduk. Artık karavanlarımızla, sadece bir noktaya bağlı kalmadan, özgürce ve dilediğiniz her yerde tatil yapma imkânına sahip olacaksınız. Doğanın huzurunu şehrin stresinden uzaklaşarak yaşama arzusunun, karavanları yeni nesil tatil kültürünün vazgeçilmez bir parçası haline getireceğine yürekten inanıyoruz. Bu inançla çıktığımız yolda, sizlerin desteğiyle daha da güçleniyoruz.” diye konuşan Yeşilağaç, Sözlerine şöyle devam etti; “Yatırımımızın Van’ımıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor; bu özel günümüzde yanımızda olduğunuz için, desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Daniel Karavan ailesi olarak, hepinize saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.”

Açılışa, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, Royal Berk hotel ve Daniel karavan ortağı Reşat Yeşilağaç ve iş insanları katıldı.