VAN

Van’da kafe restoranlarda büyük hijyen denetimi!

Van’da kent genelinde yeme içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik hijyen ve evrak denetimi yapıldı. Bu kapsamda, Van Büyükşehir’e bağlı gıda mühendislerinin eşlik ettiği denetimlerde alışveriş merkezinde (AVM) bulunan kafe ve restoranlar denetlenirken yapılan denetimlerde, kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uyguladı.

Abone Ol

Van Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yeme içme sektörüne yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde, kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uyguladı.

KURALLARA UYMAYAN İŞLETMELERE CEZAİ İŞLEM YAPILDI

Van Büyükşehir’e bağlı zabıta ekipleri kent genelinde halkın sağlığı için denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, yeme içme sektöründe faaliyet gösteren kafe ve restoranlara yönelik denetimlerini sıklaştırırken işletmelerde, hijyen kurallarına uymayan yerlerde cezai işlem uygulanırken, ruhsat ve evraklarında eksiklik bulunan işletmeler uyarıldı.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıdaya erişimini sağlamak amacıyla yapılan bu denetimlerde, işletmelerde kullanılan ürünlerin son kullanma tarihleri, saklama koşulları, çalışan hijyeni ve ruhsat durumu titizlikle incelendi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, yaptığı denetimlerin aralıksız süreceği ve kurallara uymayan işletmelere karşı gerekli yaptırımların uygulanacağı vurgulandı.