Van, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en dikkat çekici şehirlerinden bir tanesi olmasının yanı sıra kültürel zenginlikleri sayesinde de ön plana çıkmayı başarır. Bu nedenle de Van’da zaman geçirmek ve turistik anlamda geziye katılmak adına bir aktivite planlaması yaptığınızda sizi bekleyen pek çok detay vardır. 

Bulunduğunuz şehirden Van’a seyahat etmek üzere yola çıktıysanız burada sizleri bekleyen güzellikle ve imkanlara bir göz atmanız iyi olacaktır. Özellikle de yaz aylarında Van’a gidiyorsanız bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için yüzme havuzları sizin için oldukça etkileyici alternatifler olacaktır.

Van’da Bulunan Yüzme Havuzları 

Şimdi hazırsanız Van’da bulunan birbirinden özel yüzme havuzlarının hangileri olduğuna bir bakalım! Bu sayede Van gezintinizi daha kaliteli bir noktaya taşımak mümkün olacak! 

Kısa bilgi: Hazır buralara kadar gelmişken; Van’da gezilecek yerler için oluşturduğumuz listemize de mutlaka bir göz atmanızı öneririm.

1. Van Olimpik Yüzme Havuzu

Van Olimpik Yüzme Havuzu
Van Olimpik Yüzme Havuzu

Van’da yüzme havuzu ihtiyacınızı gidermek adına dikkat edeceğiniz en önemli konulardan bir tanesi de Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu olur. Adından da anlaşılacağı üzere olimpiyat standartlarına uygun bir şekilde tasarlanan bu yüzme havuzu ile yüzme deneyimini yaşayabileceksiniz. Yüzme müsabakalarının da gerçekleştiği bu havuzu çok seveceğinizi iddia ediyoruz. Konum bilgisi için tıklayın.

Adres: Seyit Fehim Arvasi Mah., Valimithatbey, – Merkez / Van 

Telefon: (0432) 217 70 30 

2. Mavisu Yüzme ve Spor Kulübü 

Mavisu Yüzme ve Spor Kulübü 
Mavisu Yüzme ve Spor Kulübü

Olimpik sporcu yetiştirmek amacıyla kullanılan yüzme havuzlarından bir tanesi de Mavisu Yüzme ve Spor Kulübü’ne ait havuzdur. Kusursuz bir havuza olan ihtiyacınıza cevap vermek adına siz de bu havuzu seçebilirsiniz. Kaliteli bir yüzme deneyimi yaşarken her gün temizlenen bir komplekste zaman geçirmek sizin için oldukça değerli olacak! Gençlik spor müdürlüğüne ait kapalı yüzme havuzu bir süredir eğitim faaliyetlerine de son verdi. Gitmeden önce kontrol etmekte fayda var. Konum bilgisi için tıklayın.

Adres: Seyit Fehim Arvasi Mahallesi, Doğu Cd. No:230, 65100 – Merkez / Van 

1970 yılından bu yana planladığı 321 cami yaptı 1970 yılından bu yana planladığı 321 cami yaptı

Telefon: 0553 327 26 65 

3. Çağdaş Aqua Park 

Çağdaş Aqua Park - Van
Çağdaş Aqua Park – Van Yüzme Havuzları

Klasik anlamda bir yüzme havuzu olması ile dikkatleri çeker. Kapalı bir yüzme havuzu olması her mevsim tercih edilmesini sağlarken içerisinde bulunan Aqua Park ise pek çok yüzücü için eğlenceyi sağlar. Siz de keyifli anlar yaşamak ve birbirinden özel dakikalar geçirmek adına Çağdaş Aqua Park seçiminde bulunabilirsiniz. Kaliteli ve kullanışlı bir seçenek için yapmanız gereken sadece havuza ne zaman gideceğinizi belirlemek olacaktır. Konum bilgisi için tıklayın.

Adres: Alipaşa Mahallesi, 65200 – Merkez / Van 

Telefon: (0432) 210 15 33 

4. Divan Beach Aqua Park 

Divan Beach Aqua Park - Van
Divan Beach Aqua Park – Van

Van Gölü’nün yanı başında bulunan bu harika havuzla hem manzaraya hem de tertemiz suyun heyecanına doyacaksınız. Adından da anlaşıldığı üzere bir Aqua Parka sahip olan bu havuzu diğerlerinden ayıran en önemli özelliği açık bir havuz olmasıdır. Havuzun içinde bulunduğu tesis bir restoran olduğundan havuzda yüzebileceğiniz saatler bellidir. Bu nedenle de havuzda zaman geçirmek adına önceden bilgi almanızda fayda vardır. Konum bilgisi için tıklayın.

Adres: Eski Camii Mahallesi Edremit 10. Km Eski Şahin Tepesi Mevkii Divan Beach, 65170 – Edremit / Van 

Telefon: 0542 569 90 18 

5. Avsuma Hamam ve Havuz

Avsuma Hamam - Van Havuzları
Avsuma Hamam – Van Yüzme Havuzları

Avsuma, hamam olarak tasarlanmış ve içerisinde yüzme havuzu bulunan bir komplekstir. Bu nedenle de Avsuma’da kusursuz bir deneyim yaşamak isteyenler için kapalı yüzme havuzunun keyfini sürebileceğinizi ifade edebiliriz. Çok özel tasarlanmış yapısı ve herkese hitap eden özellikleri ile bu komplekste zaman geçirmek size çok iyi gelecek! Konum bilgisi için tıklayın.

Adres: Vali Mithat Bey Mahallesi, 65130 – İpekyolu / Van

Telefon: (0432)215 24 24

Bir listemizin daha sonuna geldik. Umarım bu sıcak yaz aylarında bir nebzede olsa serinlemenize yardımcı olmuşuzdur. :) Van’da bulunan yüzme havuzları listemize ekleme yapmak isterseniz bize mutlaka yorum olarak yazın. Herkese iyi tatiller dileriz.

Kaynak: Haber Merkezi