GÜNCEL

Van’da ilk kez düzenlenen ‘Otomotiv Fuarı’ kapılarını açtı

Fuar kenti Van’da birbirinden farklı fuarlar düzenlenmeye devam ediyor. Van’da otomotiv tutkunlarını bir araya getirecek olan ve ilk defa düzenlenen ‘Otomotiv Fuarı’ kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Abone Ol

Van’da otomotiv tutkunlarını bir araya getirecek olan ‘Otomotiv Fuarı’ kapılarını ziyaretçilerine açtı. Yoğun katılımla açılan fuarda 40 stant bulunurken 55 markanın tanıtımı yapılacak. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuar 20 Ekim’e kadar sürecek. Van’da ilk defa düzenlenecek olan Otomotiv Fuarı ile otomotiv sektöründen yeni modeller, yenilikçi teknoloji ile otomotiv tutkunlarına sunulacak. Fuarda; otomobil, motosiklet, otobüs, elektrikli taşıt ürünleri, otomobil ürünleri sergilenerek ilgililerin beğenisine sunulacak.

VAN’DA İLK KEZ ‘OTOMOTİV FUARI’ DÜZENLENİYOR

Van’da ilk defa düzenlenecek olan Otomotiv Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuara Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (Van TSO) Necdet Takva, Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu (TOBFED) Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, Atlantik Fuarcılık Organizasyon Tanıtım Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Yaşar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

EŞBAŞKAN ŞEDAL: FUARLA VAN’A İSTİHDAM SAĞLANABİLİR

Fuarda konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Fuarın kentte derinleşen ulaşım sorununa aynı zamanda çözüm olmasını da diliyoruz. Van’da çok ciddi işsizlik ve yoksulluk sorunu var. Bu kenttekilere istihdam sağlanabilir. Hem yoksullukla mücadele edeceğiz hem de yaşanan trafik ve ulaşım sorunuyla mücadele etmiş olacağız” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN TAKVA: FUAR HER YIL DAHA DA BÜYÜYEREK GÜCÜNÜ İSPATLAYACAK

Fuar açılışında konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (Van TSO) Necdet Takva, fuarın önemine değinerek, “Bugün kentsel markalaşmamıza ciddi katkı sağlayacak yeni bir fuarın açılışı vesilesiyle bir araya geldik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Otomotiv sektörünün ülkemizin en doğusundan bu şekilde bir fuarla tanıtılıyor olmasını anlamlı ve değerli buluyorum. Çok nitelikli bir katılım var. Umuyorum ki bu fuar her yıl daha da büyüyerek gücünü ispatlayacak” diye konuştu.

BAŞKAN BAKIRTAŞ: TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR AKADEMİYİ VAN’A KAZANDIRACAĞIZ

Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu (TOBFED) Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, Van TSO ile protokol imzaladıklarını açıklayarak, “Bugün ayrıca çok mutluyum. Van’da olmaktan mutluluk duyuyorum. Van TSO ile bir protokol imzaladık ve tam teşekküllü bir akademiyi Van’a kazandıracağız. Bu işi yapmak isteyen herkese ‘gelin bu işi size hızlı bir şekilde öğretelim’ diyoruz. Yakın zamanda bu faaliyeti Van’da hayata geçirip gençlerimize otomotiv sektöründe nasıl faaliyet göstereceklerini öğreteceğiz. Eğitimler verdikten sonra da istihdama kazandıracağız. Bu fuar bizi ziyadesiyle mutlu etti” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YAŞAR: 4 GÜN BOYUNCA ÖNEMLİ PROGRAMLARIMIZ OLACAK

Atlantik Fuarcılık Organizasyon Tanıtım Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Yaşar, fuarla ilgili bilgi vererek, “İlk defa düzenlenen bir fuar. Fuar 17-20 Ekim tarihleri arasında sürecek. Fuar boyunca yeni araç lansmanları, yeni teknolojiler, sektörün yenilikleri konuşulacak. Böyle bir fuarın Van’da düzenlenmesinden çok büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Fuarımızda şu anda 40 farklı standımız var. 55 markanın da tanıtımını yapacağız. 4 gün boyunca önemli programlarımız olacak. Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Herkese teşekkür ederim” dedi.