GÜNCEL

Van’da ikinci el araçların satılmamasının nedeni belli oldu! İşte ikinci elde son durum

Banka kredilerinde faiz oranların yüksek olmasından dolayı birçok sektörün olumsuz etkilendiği gibi ikinci el araç piyasası da bu durumdan etkilendi. Otomotiv sektöründe yaşanılan fahiş fiyatlar, sektörü etkilemeye devam ederken Van’da da açık oto pazarı sezonun en yoğun günlerinden birini yaşasa da uygun araçların hasarlı, yeni modellerin ise fiyatının yüksek olmasından yakındı. İşte ikinci el araç piyasasında son durum...

Abone Ol

Banka kredilerinde faiz oranların yüksek olmasından dolayı birçok sektörün olumsuz etkilendiği gibi ikinci el araç piyasası da bu durumdan oldukça etkilendi. 2019 yılında hayatımıza giren koronavirüsle başlayan pandemi dönemi ve son zamanlarda yaşanan küresel ekonomik sorunlar, otomobil sektörünü derinden etkilerken Van’da da ikinci el araç fiyatlarında düşüş devam ediyor. Tuşba ilçesindeki ikinci el açık oto pazarı araç almak ve satmak isteyen vatandaşlarla dolup taşarken alıcılar uygun araçların hasarlı, yeni modellerin ise fiyatının yüksek olmasından yakındı.

UYGUN ARAÇLAR HASARLI, YENİ MODELLERİN FİYATI YÜKSEK

Van’daki ikinci el açık oto pazarında hafta sonu yoğunluğu yaşanırken, vatandaşlar pazardaki araçlara yalnızca uzaktan bakmakla yetiniyor. Açık oto pazarı sezonun en yoğun günlerinden birini yaşasa da uygun araçların hasarlı, yeni modellerin ise fiyatının yüksek olmasından yakındı. Tıka basa dolan ve araç alım satımı yapanların mekanı haline gelen pazar, son dönemde kuru kalabalıklara ev sahipliği yapıyor. Açık oto pazarına araçlarını satmak için akın eden vatandaşlar alıcı bulamamaktan, alıcılar ise uygun araçların hasarlı olduğunu, yeni modellerin ise fiyatının yüksek olmasından yakındı.

“DÜŞÜK FİYATLI ARAÇLAR KUSURLU”

Konuya ilişkin konuşan Rıdvan Can, pazarda yaklaşık 2 saat boyunca gezdiklerini ama imkanları doğrulusunda bir araç bulamadıklarını belirtti. Düşük fiyatlı araçların birçok kusuru olduğunu ifade eden Can, “Bütçemize uygun araca bakmaya çalışıyoruz. Bizlerin de 3-4 pazarlık sürecimiz olabiliyor. Bütçemize uygun bir araç bulursak, alacağız” dedi.

OTOMOBİL PİYASANIN 3-4 AY ÖNCESİNE GÖRE BİRAZ DAHA DÜŞTÜ”

Aracını satmak için oto pazarına gelen Muzaffer Yıldız isimli vatandaş ise piyasada bir belirsizliğin olduğunu söyledi. Araçlara bakanın olduğunu, ancak alanın olmadığını ifade eden Yıldız, piyasanın 3-4 ay öncesine göre biraz daha düştüğünü kaydetti.

İŞTE TÜRKİYE'DE EN ÇOK SATAN OTOMOBİL MARKA VE MODELLER