Van Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği programları sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda çeşitli sanatçıları ve önemli isimleri davet edip Kent Meydanı’nda ağırlayan Van Büyükşehir Belediyesi bir konserin daha duyurusunu yaptı. 

Son dönemlerde İranlılar’ın yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Van’da iki önemli İranlı sanatçı grubunu ağırlayacak olan Van Büyükşehir Belediyesi, Rastak ve Hevra gruplarını Vanlılar ile buluşturacağını duyurdu.

İşte o açıklama; “Van Büyükşehir Belediyesi İranlı müzik topluluğu Rastak ile Koma Hevra’yı Vanlılarla buluşturuyor. 27 Eylül Cuma günü yapılacak konserde binlerin bir araya gelmesi bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin halka yönelik gerçekleştirdiği ücretsiz kültür ve sanat etkinlikleri devam ediyor. Birbirinden güzel etkinliklerle vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, bu hafta dünyaca ünlü müzik topluluğu Rastak ile Koma Hevra’yı müzikseverlerle buluşturacak.”

RASTAK: DÜNYA GENELİNDE KONSERLER VERDİ

VANTB Başkanı Nayif Süer:  “Erciş Üzümü kalitesini koruyor” VANTB Başkanı Nayif Süer: “Erciş Üzümü kalitesini koruyor”

“Söyledikleri şarkılarla izleyiciyi adeta büyüleyen İran’ın ünlü müzik grubu Rastak, özellikle gençler tarafından çokça beğeniliyor. 1997 yılında deneysel çalışmalar yaparak adını duyuran Rastak, Kürtçe, Farsça, Arapça, Türkçe ve İran’da konuşulan diğer dillerde müzik yapıyor. Grup şimdiye kadar Rangvarehaye Kohan (Ses, 2007), Hameye Aghvame Man (Video, 2010), Sornaye Norouz (Video, 2013), Miane Khorshidhaye Hamisheh adlı albümler yayınladı. Dünyanın birçok ülkesinde konserler veren grup, bölgede verdikleri konserlerle onbinleri alanlarda toplamayı başardı.”

HEVRA GENÇLER ARASINDA POPÜLER

“Tamamen gençlerden oluşan sevilen müzik grubu Hevra ise, katıldıkları etkinliklerde gençleri coşturmayı başaran müzik grupları arasında yer alıyor. Bölgede katıldıkları konserlerde büyük beğeni toplayan Koma Hevra, Van’da yine güçlü bir performans sergilemesi bekleniyor.  Her iki grubun 27 Eylül Cuma günü Van Kent Meydanı’nda sahne alacağı konser etkinliği, saat 19.00’da başlayacak. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, tüm Van halkını Cuma günü Kent Meydanı’na davet etti.”

Kaynak: HABER MERKEZİ