Van için Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve pazar günü hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre Van için 5 günlük hava durumunun nasıl olacağı açıklandı. İşte Van'ın 5 günlü hava raporu...

Kuraklık ve iklim değişikliğine bağlı olarak geçtiğimiz yıl kurak bir yaz geçiren Van bu yıl yağan kar yağışı ve sağanak yağış ile beraber kentte barajlar ve sulaklar yeniden canlandı. Van’da son haftalarda etkili olan sağanak yağış etkisini sürdürürken Meteoroloji, Van’da son 5 günün hava durumunu paylaştı.

VAN’IN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Van için 5 günlük hava durumu tahmini veriler paylaşıldı.

Van’da eğitime önemli yatırım: 203 yeni okul... Van’da eğitime önemli yatırım: 203 yeni okul...

Tahmini hava durumu ise şöyle;

Bugün için Van hava durumu Çok bulutlu, sıcaklık 19°. Yarın için Van hava durumu Rüzgârlı, sıcaklık 10°. 4 Ekim 2024 Cuma Van hava durumu Açık, Güneşli, sıcaklık 20°. 5 Ekim 2024 Cumartesi Van hava durumu Açık, Güneşli, sıcaklık 21°. 6 Ekim 2024 Pazar Van hava durumu Açık, Güneşli, sıcaklık 21°.

AKOM’DA VAN’I UYARDI

AKOM’dan Van’a iki önemli uyarı birden geldi. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Van ve bölge illerini uyararak kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaptı.

Van’da mevsiminin ilk karı yağmasının ardından kış ayı etkisini iyice hissettirmeye başladı. Hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşerken AKOM, Meteoroloji verileri ışığında Van ve bölge illeri sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu.

VAN VE BÖLGE İLLERİNE RÜZGAR UYARISI

AKOM, Van ve bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar (60-80 km/sa), yüksek ve dağlık kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Ayrıca, Van Gölü'nde oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşları ve ilgili birimleri dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Muhabir: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL