Van’da hava sıcaklıkları eylül ayı ortalarında mevsim normallerinin üzerinde seyrederken zaman zaman yağmur geçişleri de etkili oluyor. Meteoroloji Van’a flaş bir uyarı yaparak tatil planı yapacaklara sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji’den edinilen son hava tahminlerine göre; Van ve bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, öğlen saatlerinden sonra Van’ın doğu ilçeleri ile Hakkâri il geneli için aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Van'ın doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 27°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS °C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Türkiye'de en çok eleman ihtiyacı bu sektörde: Para çok eleman yok! Türkiye'de en çok eleman ihtiyacı bu sektörde: Para çok eleman yok!

MALATYA °C, 34°C

Parçalı ve az bulutlu

HAKKÂRİ °C, 30°C

Hakkâri il geneli için aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak

VAN’DA HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Van’da eylül ayına girilmesiyle hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Van’da sağanak yağışlar zaman zaman bölgesel olarak etkili olurken Meteoroloji yeni bir uyarı yaparak Van’ın doğu ilçeleri (Muradiye, Özalp, Saray ve Başkale) için yeniden sağanak yağış uyarısı yaptı. Sağanak yağışların bugün gece saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenirken pazar günü parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Muhabir: VEYSEL İZGİ-ZENÜN YEŞİL