Türkiye’de kış ayının yaklaşmasıyla beraber hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyrediyor. Ekim ayı yazdan kalma günlerle başlarken Balkanlardan ve Rusya'dan gelen soğuk hava, ayın son günlerinde yurdun büyük bir bölümüne adeta kışı yaşattı. Birçok kentte hava sıcaklıkları eksilere inerken bazı kentlerde kar kalınlığı yer yer 15 santimi buldu. Van’da yüksek kesimlerine kar yağmasının ardından Meteoroloji 'hafta sonu hava nasıl olacak' sorusunun cevabını verdi.

KARADENİZ'DE YAĞMUR, DOĞUDA KAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Marmara’nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Öte yandan İç Ege ve İç Anadolu'da don hadisesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİ ALTINDA

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Rüzgâr ise genellikle kuzey, Doğu Anadolu'nu güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.

3 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji, 3 il 'sarı kod' ile uyardı ve bugün kuvvetli sağanak beklenirken bu kentlerde yaşayanların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmasını istedi.

İşte sarı kod ile uyarı alan iller:

Rize, Trabzon ve Artvin yaşayanların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmasını istenildi.

VAN’DA HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Kış aylarının yaşlaşmasıyla hava sıcaklıkları ülke genelinde hızla düşerken birçok ile kar yağışı yağdı. Van’da yağışlı geçen haftanın ardından Meteorolojinin son hava tahminlerine göre; Van’da hafta sonu hava yağış beklenmezken parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Yeni hafta ile beraber Van yine sağanak yağışın etkisi altına girecek. Pazartesi ve Salı günü Van’da belirli bölgelerinde sağanak yağış beklenirken yüksek kesimlerde karla karışık yağmur bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgarın, güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Valilikten Van’a kar yağışı uyarısı: O tarihe dikkat Valilikten Van’a kar yağışı uyarısı: O tarihe dikkat

VAN 3°C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM -5°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu

KARS -3°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA 3°C, 16°C

Parçalı bulutlu

Editör: Necmettin Dursun