Sabah saatlerinde başlayan seminerler, Dr. Öğr. Ü. Gülsevim Evsel ile Öğr. Gör. Sinan Ağar ‘KA131 Öğrenim Staj Hareketliliği Bilgilendirmesi’, Dr. Öğr. Ü. Gülsevim Evsel ile Öğr. Gör. Barış Görünüş ‘KA171 Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkelerde Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği’, Doç. Dr. Metin Şardağ ‘Jean Monnet Moduls, Erasmus-Mundus Design ve Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme’ ve Dr. Öğr. Ü. Şehnaz Nigar Çelik’in ‘Erasmus+ Projeleri (KA-1/KA-2) gerçekleştirdikleri sunumlarıyla gün boyu devam etti.
Erasmus+ proje türlerinin daha iyi anlaşılması ve destek alacak proje sayılarını nitelikli olarak arttırmak amacıyla düzenlenen programın açılışına katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş,
‘’ Bu etkinlikle amaçlarının üniversite personelinin Erasmus + programında yer alan farklı proje kalemlerinden faydalanmasını sağlamak ve daha fazla ulusötesi anlaşmalar yaparak öğrenci ve personel hareketliliğini güçlendirmek olduğunu’’
ifade etti.
Uluslararası İlişkiler koordinatörlüğünün Erasmus+, Farabi, Mevlana değişim programları ile uluslararası öğrencilerin alımları konusunda bilgilendirmede bulunan Prof. Dr. Şenay Baydaş, Koordinatörlüğün yürüttüğü yükseköğretimde öğrenci ve personel hareketliliğinin yanı sıra farklı Erasmus projelerinden üniversitemizi faydalandırmayı arzuladıklarını belirtti.
Rektör Yardımcısı Baydaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Akademisyenlerimiz öncülüğünde hibe kalemlerini çeşitlendirmek amacıyla KA-171 yani International Credit Mobility- ICM olarak da adlandırılan ve AB dışındaki “ortak ülkelerle” yapılan anlaşmalar sonucunda başvurulan proje türünü etkin hale getirerek, bölüm bazlı anlaşma sayısını ve kontenjanlarını arttırmayı hedeflemekteyiz. Bunu yapabilmemiz için akademik personelimizin desteğine ihtiyaç duymaktayız ve sizleri burada yapılan bilgilendirmelerle birlikte bölüm bazlı projeler yapmaya davet etmekteyiz. Koordinatörlüğümüzün hazırladığı bilgilendirme seminerinde özellikle akademisyenlerimizin hayata geçirebileceği somut proje kalemlerinin anlatılmasına özen gösterilecektir.”
Program kapsamında seminerdeki amaçlarıyla ilgili bilgi veren Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Ü. Şehnaz Nigar Çelik, çeşitli ekipler kurarak özellikle KA131 ve KA171 ile birlikte bunların dışında kalan projeleri daha etkin yapmanın önünü açmayı hedeflediklerini bu sebeple ciddi desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Cengiz Andiç Kültür Merkezinde gerçekleşen programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenay Baydaş’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.