16 yıl yanında çalıştığı kuyumcudan milyonluk vurgun yaptı! 16 yıl yanında çalıştığı kuyumcudan milyonluk vurgun yaptı!

Türkiye’de Süper Lig’in başlamasına kısa bir süre kala takımların transfer trafiği, yeni sezon hazırlıkları ve aynı zamanda bilet satışları sürüyor. Taraftardan büyük destek alıp dolu statlarda oynamak için ciddi bir çalışma yapan takımların bu yöndeki çabaları sürerken kamuoyunda da en çok taraftarı olan takımlar araştırmaları sürdürülüyor.

Sezonun başlamasına kala internet üzerinden başlatılan “Hangi ilde hangi takımın taraftarı daha fazla?” adında bir çalışma başlatıldı. Online oylamalarla oluşturulmaya çalışılan haritadan gelen ilk sonuçlar şaşkınlık yarattı.

Haritanın büyük bölümünde Galatasaray’ın üstün olduğu görülürken Türkiye’de üç büyükler dışında haritalandırılan iller Trabzon, Sivas ve Eskişehir oldu. Kenti takımlarına verdikleri destek ulusal takımlardan daha fazla olan bu üç il dışında üstünlük Galatasaray’da oldu. Fenrebahçe’nin ikinci takım olduğu sıralamada sadece Iğdır şehrinde en büyük taraftarın Beşiktaş olduğu sonucu çıktı.

Van’da en çok desteklenen takımın Galatasaray olarak paylaşıldığı sonuçlara göre Hakkari, Şırnak, Muş, Ağrı gibi illerde de tercih Galatasaray, Bitlis’te ise Fenerbahçe oldu.

İşte o harita:

Muhabir: HAKAN İZGİ