ŞEHRİVAN HABER - Artan döviz kuru, yüksek maliyetler ve düşmeyen enflasyon nedenyle bir çok ürün belli aralıklar ile zam almaya devam ediyor. Son dönemlerde yapılan müdahalelere rağmen enflasyonda bekleyen düşüş gerçekleşmezken piyasadaki bir çok ürünün fiyatı kademeli olarak artırılıyor.

Fiyat artışının uzun süredir devam ettiği ülke genelinde bir çok ilde ekmeğe peş peşe zamlar yapılırken maliyetlerin altından kalmaya çalışan üreticiler fiyat artışını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda da Van'da büyük tartışmaların gölgesinde ekmeğe zam yapan fırıncılar odası kentte satılan unlu mamüllerle ilgili yeni zamlar açıkladı.

GEÇEN HAFTA PİDE FİYATLARI ARTMIŞTI!

Van Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, geçtiğimiz günlerde artan maliyetlerden sonra özel üretim 200 gram pide ekmeğinin fiyatının 8 TL’den 9 TL’ye çıkarıldığını açıklamıştı. O artışın üzerinden bir kaç gün geçtikten sonra diğer ürünlerde de zamlı satışlar başladı.

İŞTE YENİ EKMEK, SİMİT VE ÇÖREK FİYATLARI

Öte yandan ekmek ve diğer ürünlerde de yeni fiyatlandırma kararı alan Van Lokantacılar, Fırıncılar, pastaneciler, Tatlıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanlığı, kentte ekmek ve çeşitleri için fiyat rayiç talep listesi başlığı ile yeni fiyatları şöyle duyurdu:

210 gram somun ekmek: 9 TL

Kepek Ekmek: 9 TL

Pide Ekmek: 9 TL

Sütlü Ekmek: 13.50 TL

Çiftli Pide Ekmeği: 18 TL

Kilo Ekmği: 42 TL (1000 gr)

Roll Ekmeği: 60 TL (1000 gr)

Çörek: 14 TL (150 gr)

Çörek 11 TL (125 gr)

100 bin lira birikimi olan yaşadı: Kolayca ev sahibi olacaklar 100 bin lira birikimi olan yaşadı: Kolayca ev sahibi olacaklar

Çiftli Çörek 28 TL (300 gr)

Simit: 13 TL

Poğaça: 13 TL

Alınanan karar ile birlikte tüm unlu mamül ürünlerinde ortalama 1 TL'lik bir artış oldu. Kent genelideki fırınlar ve marketler ekmek ve diğer ürünleri yeni fiyattan satmaya başladı.

Kaynak: ZENÜN YEŞİL/ŞEHRİVAN