GÜNCEL

Van'da düzenlenecek olan lezzetli fuarın lansman toplantısı yapıldı!

Fuar kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Van’da birbirinden renkli fuarlar düzenlenirken, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Van Gurme ve Gastronomi Fuar’ının lansman toplantısı yapıldı. 12-15 Eylül tarihleri arasında 81 ilin yöresel ürünlerinin yer alacağı Van Gurme ve Gastronomi Fuar’ında 50 firma katılım sağlayacakayrıca fuarda İran yöresel ürünlerinin sergileneceği stand da yer alacak.

Abone Ol

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Van Gurme ve Gastronomi Fuar’ının lansman toplantısı yapıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıya Van TSO Başkanı Necdet Takva, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı ve İpekyolu Expo Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Güler ve Van TSO yönetim kurul üyeleri katıldı.

BU YIL DAHA PROFESYONELCE VE DAHA BÜYÜK BİR HARİTA KURACAĞIZ

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, “Van Gurme Gastronomi fuarımızın İlkini geçen yıl gerçekleştirdik. Toplam 39 firmanın katılımı ile gerçekleştirdik. Geçen yıl oldukça keyifli heyecanlı bir şekilde geçirdik. İlk yıl konuk ilimiz Erzurum Ticaret borsasıydı. İlki olmasına rağmen büyük bir katkıda bulundular. İlimizin ve ülkemizin yöresel ürünleri yanı sıra coğrafi işaretli ürünler misafirlerimize tanıtıldı. Fuarımızda bir çok ünlü gurme katılım sağladı. Bunun yanı sıra ilimizde de bir çok değeli şef katılım sağlayarak büyük destekte bulundular. Fuarın girişinde kurduğumuz Van haritası üzerinde tescilli ürünlerimiz sergiledik. Bu yıl daha profesyonelce ve daha büyük bir harita kuracağız. Geçen yıl fuara 23 bin kişi katıldı.

TAKVA: FUARDA İRAN’INDA STANDI YER ALACAK

Esenyurt Belediyesinin bu yıl fuara katılacağını ve Van İstanbul arasında önemli bir köprü olacağını dille getiren Takva, “Ankara, Trabzon, Balıkesir, Diyarbakır, Hakkari, Kars, Siirt Malatya, Aydın Şanlıurfa ve Hatay’dan firmalar sağlayacaklar. Yurt dışı katılımı olarak İran’a bir stant çalışması oldu. Oradan da ciddi bir katılım sağlanacaktır. Fuarımızın bu yılkı konuk ili Deprem bölgesinden Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi odası olacak. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Kars Ticaret ve Sanayi Odası, Balıkesir / Edremit Ticaret ve Sanayi Odası ve TB, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası fuarda yerini alacak.” İfadelerini kullandı.

“FUARDA TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİDE YER ALACAK”

Fuarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde davet ettiklerini söyleyen Takva, “Odalar birliği ile ortaklaşa bölgede oda borsa buluşması ve başkanların katılımı ile bir etkinlik planladık. Van özelinde ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Organize Sanayi Bölgesi, Van İŞGEM ile İlimizin üretici ve yöresel lezzetlerini tanıtan firmalar katılım sağlayacak. Bu yılki fuarımızda yemek üzerine seminer ve söyleşiler düzenlenecektir. Bunun yanı sıra fuarımızda Peynir Yarışması, Konser ve çocuk şenlikleri çalışmalarımız olacak.” dedi.