Türkiye birçok kendi geliştirdiği yerli ve milli teknolojik aletlerini kullanmaya başlarken trafik denetlemelerinde yeni bir dönem de geçilmiş oldu. Bu kapsamda yerli ve milli imkânlarla üretilen "MEDAR" marka mobil radar cihazi ile Van'da trafik denetlemesi yapıldı.

Türkiye’nin savunma sanayi ve teknoloji alanlarda yaptığı yatımlarla dışa bağımlılık azaltmaya yönelik önemli teknolojik projeler geliştirildi. Özellikle insansız hava araçlarının açtığı bu yolda birçok yerli firma ürettiği hava ve kara araçlarıyla adından söz ettiriyor. Türkiye, kendi geliştirdiği yerli ve milli teknolojik aletlerini kullanmaya başlarken trafik denetlemelerinde yeni bir dönem de geçilmiş oldu.

Van'da kafes avcılığı yapan 3 kişiye 1 milyon lira ceza kesildi Van'da kafes avcılığı yapan 3 kişiye 1 milyon lira ceza kesildi

VAN’DA DENETİMLERDE YERLİ VE MİLLİ DÖNEMİ

Jandarma Trafik timleri tarafından ‘Trafik Güvenliği Eylem Planı’ doğrultusunda yerli ve milli imkanlarla üretilen MEDAR marka mobil radarla gece denetimi yapıldı.

12 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada; “5 trafik jandarması ve 5 jandarma asayiş ekibi ile birlikte Erçek Jandarma Karakol Komutanlığı sabit yol kontrol noktasında gece denetim faaliyetinde yerli ve milli imkanlar dahilinde üretilen son sistem gece gündüz, yağmurlu ve karlı havalarda kullanılabilen MEDAR marka mobil radarla hız tespiti cihazı ile hız kurallarına uymayan araçları tespit ederek idari işlemler yapıldı. Ayrıca emniyet kemeri, alkol ve uyuşturucu madde denetimi yapılmış, denetimlerde bin 568 araç kontrol edilerek 84 araca 228 bin 176 TL cezai işlem uygulanmış ve 12 araç trafikten men edilmiştir” denildi.

Muhabir: NECMETTİN DURSUN-ZENÜN YEŞİL