Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Van ve bölge illere uyarılarına devam ediyor. Son zamanlarda Van ve bölge illerin yüksek kesimlerine yağan karlar bölgenin hava sıcaklığını mevsim normallerinin altına seyretmesine sebep olurken yaşanan soğuk havalar yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı olacağı ihtimalini de arttırdı. Peki, bugün Van ve bölge illerinde hava durumu nasıl olacak işte detaylar…

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünün verilerine göre: Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi tahmin edilmektedir.

Rüzgârın doğulu ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

VAN 13 DERECE

Van Gölünde Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinde doğusu 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 0,75 m, öğle saatlerinde doğusu yer yer 1,0 m; Görüş: İyi

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Muş 16, Bitlis 11, Van 13 ve Hakkâri’de 14 derece olacağı tahmin edilmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Vanlılar dikkat! Yarın 5 ilçede elektrikler yok Vanlılar dikkat! Yarın 5 ilçede elektrikler yok

 Bölge genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında seyretmesi beklendiğinden, gece ve sabah saatlerinde yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı olacağı tahmin edilmektedir. Yüksek rakımlı kara yolu geçitleri (Karabet, Güzeldere, Tendürek) ile şehirlerarası yollarda oluşması muhtemel yağışlarla birlikte gizli buzlanma ve don olayı gibi ulaşımda aksama oluşturabilecek risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Muhabir: VEYSEL İZGİ-FATMANUR POLATCAN