Tıp Merkezi'nin Çocuk Cerrahi Servisi'nde görevli T.U'nun Üroloji Servisi'nde tedavi gören bir hasta tarafından burnu kırılarak darp edilmesi üzerine söz konusu merkezdeki çalışanlar bir araya geldi.

Merkezin önünde toplanan kalabalık adına basın açıklaması yapan Anadolu Sağlık Sen Van Şube Başkanı Mustafa Uzunyol, nöbetçi sağlık çalışanının bir hasta tarafından saldırıya uğradığını anımsattı.

Erdoğan'ın imzasıyla 4 üniversitede bazı fakülteler kapatıldı! Erdoğan'ın imzasıyla 4 üniversitede bazı fakülteler kapatıldı!

Burnu kırılan sağlık çalışanının tedavi gördüğünü belirten Uzunyol, "Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin son bulmasını istiyoruz. Vatandaşların sağlığına kavuşması için mücadele ediyoruz. 24 saat uykusuz, yoğun ve yorucu mesai yaparak çalışıyoruz. Sağlık çalışanları bu haksızlıkları, şiddeti, görevi başında hakarete uğramayı ve darp edilmeyi hak etmiyor. Sağlık çalışanlarının da insan olduğu unutulmamalı. Saldırıya uğrayan arkadaşımızın yanındayız. Peki, olay nasıl olmuştur? Hastanemiz Üroloji Servisinde tedavi gören bir hasta, Çocuk Cerrahi Servisinde dolaşırken, o akşam nöbetçi olan hemşire arkadaşımız tarafından; serviste çocukların yattığı ve enfeksiyon kapma tehlikesinin bulunduğu gerekçesiyle üç defa uyarılarak kendi servisine gitmesi istenmiştir. Ancak şahıs, hemşire arkadaşımız servis çıkış kapısını açarak kendisini dışarı çıkmaya davet ettiği esnada şahıs arkadan saldırarak hemşire arkadaşımızı yumruklamış ve burnunu kırmıştır. Bu yetmiyormuşçasına akrabalarına haber vererek bir dolmuş dolusu insanın hastaneyi basmasına neden olmuştur.” Dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞİDDETİ, GÖREVİ BAŞINDA HAKARETE UĞRAMAYI, DARP EDİLMEYİ HAK ETMİYOR”

Hastalarımızın çektiği sıkıntıları anladıklarını ifade eden Uzunyol sözlerini şöyle tamamladı: “Biz, sağlık çalışanları olarak her zaman vatandaşlarımızın sağlığına kavuşması için tedavilerine destek oluyoruz. 24 saat uykusuz, yoğun ve yorucu mesai yaparak çalışıyoruz. Sağlık çalışanları bu haksızlıkları, şiddeti, görevi başında hakarete uğramayı, darp edilmeyi hak etmiyor. Sağlık çalışanlarının da insan olduğu unutulmamalıdır. Hastalarımızın çektiği sıkıntıları anlıyor ve onların üzüntüleri ve dertleriyle dertleniyoruz. Olay sonrasında da arkadaşımıza şiddet uygulayan şahıs yine diğer hemşire arkadaşlarımız tarafından bütün hastalara olduğu gibi tedavisi verilmeye devam edilmiştir. Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin son bulmasını umuyoruz. Saldırıya uğrayan hemşire arkadaşımızın yanındayız. Her türlü hukuki destek verilerek olay yakından takip edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Bu zor süreçte yanımızda duran basın açıklamamıza katılan bütün sendikaların değerli yönetici ve üyelerine, bütün sağlık çalışanlarına şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ