Gürpınar ilçesinde yaşayan zihinsel engelli 54 yaşındaki Pakize Sönmez, baş ağrısı şikayetiyle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Beyin cerrahi servisinde Op. Dr. Sida Doğan tarafından ameliyatı yapılan hastanın kafasının ön bölgesinde tümör tespit edildi. Op. Dr. Doğan ile ekibi tarafından yapılan 4 saatlik ameliyat sonrası hastanın kafasının ön bölümünde 6 santim kitle çıkarıldı.

Gece yatarken yanına su alanlar ilk kez duyacak! Uzmanlar tehlikeyi açıkladı Gece yatarken yanına su alanlar ilk kez duyacak! Uzmanlar tehlikeyi açıkladı

“ALTI BUÇUK SANTİM ÇAPINDA OLAN BİR KİTLEYLE KARŞILAŞTIK”

Hastanede kafa içi tümörleri, beyin anevrizma ameliyatları, hipofiz adenomu ve Cranial Bypass cerrahisi gerçekleştirdiklerini dille getiren Op. Dr. Sida Doğan, “Hastamızın çekilen cranial görüntüleri ve hastanın kliniğinde kafa tabanın ön kısmında yaklaşık 6.5 santim çapında olan bir kitleyle karşılaştık. Bu kitle klinik olarak nadir gözüken kitlelerden olup beynin ana damarlarına ve göz sinirine yakın bir bölgede bulunmaktadır. Bu yönden büyüklüğü nedeniyle çıkarılması zor bir cerrahisi vardır. Hasta yakınlarıyla konuşarak hastayı aynı gün ameliyat ettik. Operasyonda da tümüyle kitleyi çıkartmış bulunmaktayız. Şuanda hastamızı taburcu etmeyi planlamaktayız.” İfadelerini kullandı.

Hastanın kardeşi Zülfikar Sönmez ise "Kardeşim baş ağrısı nedeniyle düştü. Köyden ambulansla bizi hastaneye getirdiler. Devletimizden Allah razı olsun. Bu büyük bir nimettir. Doktorlara teşekkür ederim." dedi.

Muhabir: ŞABAN BEYAZSAÇ-NECMETTİN DURSUN