GÜNCEL

Van’da başkan adaylıkları için kollar sıvandı!

Van Kahveciler Odası ve Van Terziler Odası'nın başkan adayları Fatih Aras ve Kıyasettin Kaplan, adaylıklarını Hancı Kafe’de düzenledikleri basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıya birçok STK temsilcisi, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Abone Ol

Van'da yaklaşan Kahveciler Odası ve Terziler Odası seçimleri için hazırlıklar hız kazandı. Seçim sürecinin başlamasıyla başkan adayları kolları sıvadı. Van Kahveciler Odası başkanlığına Fatih Aras, Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkarları başkanlığına Kıyasettin Kaplan adaylığını açıkladı.

Aras: “Kahveciler Odası İçin Demokratik ve Kollektif Bir Yönetim Anlayışıyla Geliyoruz”

Van Kahveciler Odası Başkanlığı için aday olan Fatih Aras, yaptığı açıklamada, 2026 yılı Mart ayında yapılması planlanan meslek odaları seçimleri öncesinde bir deklarasyon yayınladıklarını belirtti. Aras, “Esnafımızın sorunlarını, ekonomik sıkıntılarını çözmek adına bu yola çıktık. Demokratik ve kolektif bir yönetim anlayışıyla Kahveciler Odası'nı yönetmeye talibiz. Amacımız, yerel esnafımızın sorunlarını, kaygılarını dinlemek ve darboğazda olan esnafımızla birlikte çözüm yolları üretmek. Ülkemizde ekonomik, sosyal ve siyasal problemler var. Bizim de bu problemleri çözmek adına projelerimiz hazır. Arkadaşlarımızla istişare ederek Kahveciler Odası seçimlerinde aday olduğumuzu ve yönetime talip olduğumuzu buradan ilan ediyoruz” dedi.

Kaplan: “Şeffaf ve Demokratik Bir Yönetim İçin Adayız”

Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkarları Esnaf Odası Başkanlığı’na aday olan Kıyasettin Kaplan ise, 2026 seçimleri için Van Terziler Odası'na aday olduğunu duyurdu. Kaplan, “STÖ'ler demokrasinin dinamikleridir. Ancak Van'da STÖ'ler ne yazık ki tek adam zihniyetiyle yönetiliyor ve esnafımızın yararına bir çalışma yürütülmemiştir. Bu anlayışa karşı ciddi bir tepki var. Aldığımız öneriler doğrultusunda, şeffaf, bütünleştirici ve demokratik bir STÖ yönetimi yaratmak adına aday olduk. Toplumu kapsayıcı, esnafımızı önemseyen bir anlayışla geliyoruz. Halkımız ve esnafımız teveccüh gösterirse, başaracağımıza olan inancımız tamdır” diye konuştu.