VAN

Van’da 6 gündür kayıp olan Rojin bulundu mu? Son durum belli oldu!

Van'da 6 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları devam ederken ailesinin umutlu bekleyişi devam ediyor. 27 Eylül’de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inen Rojin Kabaiş'ten günlerdir haber alınamıyor. Peki, Van’da kaybolan Rojin bulundu mu, Rojin'i arama çalışmalarında son durum ne? İşte detaylar…

Abone Ol

Diyarbakır’dan Van’a geldikten iki gün sonra Van’da 27 Eylül'de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra kaybolan Rojin Kabaiş’ten 6 gündür haber alınamıyor. Rojin’i arama çalışmaları devam ederken ekipler Rojin’i hem havadan hem de karadan aranıyor. Peki, Van'da kaybolan Rojin’i arama çalışmalarında son durum ne, Rojin bulundu mu? İşte detaylar…

28 Eylül günü Van Gölü sahilinde dolaşan öğrenciler tarafından cep telefonu ve eşyaları bulunan Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları devam ederken arama çalışmalarında son durum da belli oldu.

ROJİN KABAİŞ’İN AİLESİ VAN’A GELDİ

27 Eylül'de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra kaybolan Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin, anne Aygül Kabaiş ve Serhat Kabaiş Diyarbakır'dan Van'a gelerek yürütülen çalışmaları takip ediyor.

KABAİŞ, SAHİLDE VAN GÖLÜ'NÜ SEYRETTİ

27 Eylül'de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrılan Rojin Kabaiş, yolda annesiyle cep telefonuyla görüntülü görüşüyor ve bir büfeye uğrayıp Van Gölü sahiline inerek bir süre bankta oturarak Van Gölü'nü seyrediyor. Daha sonra kamera açısından 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten bir daha haber alınamadı.

SAHİLDE EŞYALARI BULUNDU

Sahilde dolaşan öğrenciler 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunurken; telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

6 GÜNDÜR KAYIP ROJİN’DEN TEK BİR İZ YOK

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra Van Gölü sahiline indi. Van Gölü sahilinde ki bankta bir süre gölü izledikten sonra gözden kaybolan Rojin Kabaiş’ten bir daha da haber alınamadı. Rojin’i arama çalışmalarında 6'ncı güne girilirken şu ana kadar yapılan aramalarda, hiçbir ize rastlanmadı.

ARKADAŞI OLUMSUZ YANIT VERDİ

Geri dönmeyen Rojin Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül'de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi.

HERKES SEFERBER OLDU

Telefonla konuştuğu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri arama çalışma başlattı. Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalara, polis ekipleri havadan destek veriyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı Sonar cihazı ile jandarmanın su üstü radar cihazı da arama çalışmalarında kullanılırken, aramalar 6'ncı gününe girdi. Şu ana kadar yapılan aramalarda, hiçbir ize rastlanmadı.