Van’da üniverite okuyan öğrencilere müjde geldi… Van Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için başlattığı burs başvuruları başlarken proje kapsamında 2 bin üniversite öğrencisine 9 ay buyunca ayda 4000 TL busrs desteği vereceğini duyurdu. Projeyle üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını hafifletmek ve eğitimlerine katkı sunulması hedefleniyor.

Van ili sınırları içinde ikamet eden ve Van ili dışında üniversite kazanan öğrenciler ile vakıf üniversitelerinde %100 burslu olarak kazanan öğrenciler için eğitim desteği başvuruları başladı. Başvurular online olarak van.bel.tr adresi üzerinden yapılabilecek. Başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin belirtilen kriterlere uyması gerekiyor. Başvuru süreci ve detaylı bilgiye resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilir. Başvurular 27 Eylül tarihine kadar yapılabilecek. Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı, öğrencilerin eğitim hayatlarında maddi destek alabilmesi için başvurularını zamanında yapmayı unutmaması uyarısında bulundu.

Van’da ortalama yaşam süresi belli oldu! Van’da ortalama yaşam süresi belli oldu!

2 BİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE 4 BİN TL BURS

Başvuruların ardından sosyolog ve sosyal hizmet uzmanlarının yapacağı araştırma ve ev ziyaretleriyle belirlenecek 2 bin üniversite öğrencisine 9 ay buyunca ayda 4000 TL eğitim desteği verilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ