Van’ın yüzlerce yıllık hayali olan ve Osmanlı döneminde yapılan ilk projeden bu yana kentin yapılmasını istediği tramvay projesi ile ilgili flaş bir açıklama yapıldı.
Yıllardır konuşulmasına rağmen sadece geçtiğimiz yıllarda bir kez fizibilitesi yapılan daha sonra da rafa kaldırılan Van’a tramvay projesi konusunda Van Büyükşehir Belediyesi’nin harekete geçti. Gündeme bomba gibi düşen kente tramvay geleceği iddiaları konuşulmaya devam ederken çalışma ile ilgili resmi bir paylaşım İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden geldi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHRİ BELEDİYESİ VE VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARASINDA PROTOKOL!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul A.Ş. yetkililerinden Fatih Gültekin, Van Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmak üzere hazırladıkları proje ile ilgili bir açıklama yaptı. Metro İstanbul’u temsilen Van’da bulunduklarını söyleyen Gültekin Van için iki önemli projeden oluşan çalışma için protokol imzaladıklarını duyurdu.

Telefon kullanan herkesi ilgilendiriyor! Van’daki uzmanlardan hayati uyarı… Telefon kullanan herkesi ilgilendiriyor! Van’daki uzmanlardan hayati uyarı…

VAN’A 18 KİLOMETRELİK TRAMVAY PROJESİ!

Gültekin, protokol imza töreninden de fotoğraflar paylaşarak, Van’daki çalışma ile ilgili olarak şu sözlere yer verdi; “Van Büyükşehir Belediyesinin daveti üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Metro İstanbul’u temzilen uzman teknik ekibimizle birlikte Doğunun incisi Van’dayız. Kentte trafik yoğunluğunu azaltacak ve toplu ulaşımı rahatlatacak iki etaptan oluşacak toplam 18 kilometre uzunluğundaki Hafif Raylı Sistem Projesi ve Van Kalesi çevresinde hizmet verecek tarihi dokuya uygun Nostaljik Tramvay Projesi için eş başkanlar ve belediye üst yönetimi ile bir araya geldik. Proje ile ilgili gerekli sunu mve teknik hususları görüştükten sonra işbirliği protokolünü imzaladık. Hayırlı olsun. Van’a raylı sistem çok yakışacak”

Muhabir: ŞABAN BEYAZSAÇ-NECMETTİN DURSUN