VAN

Van’a Spor Adası yapılıyor!

Van Valiliği’nin eğitim ve spor alanındaki yatırımları hızla devam ederken kente daha önce müjdesi verilip startı verip çalışmaları başlatılan Spor Adası’nda da inşaat süreci sürüyor.

Abone Ol

Kitap Van ve Spor Van projeleri ile kentte çok önemli yatırım ve projelere imza atan Van Valisi Ozan Balcı’nın kentte hayata geçirmek istediği ve ilk günden bu yana yoğun çaba sarfettiği Van’ın Spor Adası ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Çalışmaların devam ettiği alanda incelemeler yapan Van Valisi Ozan Balcı’nın ziyareti sonrası Van Valiliği’nden açıklama geldi. Açıklamada; “Valimiz Sn. Ozan Balcı, Edremit İlçesinde Spor Lisesi, yurtlar ve birçok spor faaliyetinin yapılabileceği tesislerin bulunduğu Spor Adasında incelemelerde bulundu. Valimiz, Van’da başta eğitim olmak üzere birçok alanda çocuklar için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.” Vali Balcı’nın ayrıca şu ifadeleri paylaşıldı; “Bugün Edremit ilçemizde spor adası olarak nitelendirdiğimiz kısa sürede tamamlamayı planladığımız ve gençlerimizin, çocuklarımızın spor faaliyetleri yapabilecekleri alandayız.

Öte yandan Spor Adası’nda bulunan yapılar şu şekilde paylaşıldı:

2 tane kapalı büyük salon,

Yüzme havuzu,

Atletizm pisti,

Açık ve kapalı voleybol basketbol sahaları,

Halı saha,

Bisiklet yolları,

Tenis kortlarımız, kısacası spor adına hemen hemen her şey var.

Bu spor adasında ilimizdeki gençlerimiz, çocuklarımız yararlanacak. Van’ın sporuna, spor alt yapısına çok büyük katkı sağlayacak.

Vali Balcı’ya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras eşlik etti.