VAN

Van'a lapa lapa kar yağacak! Meteoroloji kar yağışı için tarih verdi...

Meteorolojiden edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; Van’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenirken Cumartesi günü itibarıyla sağanak yağış ve kar yağışının etkisi altına girecek. Meteoroloji ayrıca; Karabet, Güzeldere, Tendürek geçitlerinde muhtemel yağışlarla birlikte gizli buzlanma ve don olayına karşı ulaşımda aksama risklerine karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyardı.

Abone Ol

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri bulutlu, puslu ve sisli bir hava yaşayacak. Ülkenin Karadeniz kıyıları sağanak yağışlı olması beklenirken Ardahan çevreleri de karla karışık yağmur etkisinde bir hafta sonu geçirecek. Hava sıcaklıkların ise mevsim normallerinde devam etmesi bekleniyor. Hafif ve orta kuvvette rüzgar etkisini sürdürecek.

DOĞUDA KAR GÖRÜLECEK

Doğuda ise sağanak ve kar yağışının etkili olması beklenirken Van ve bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olması beklenirken Meteoroloji Van’da kar yağışı için tarih verdi.

DON VE BUZLANMAYA DİKKAT

Birçok ilin yüksek kesimlerinde kuvvetli sağanak yağış ve yer yer yoğun kar yağışı beklenirken kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

VAN’DA HAVA NASIL OLACAK?

Meteorolojiden edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; Van’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenirken Cumartesi günü itibarıyla sağanak yağış ve kar yağışının etkisi altına girecek. Sağanak ve kar yağışı sonrası ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

"KARABET, GÜZELDERE, TENDÜREK" BÖLGELERİNE DİKKAT

Van ve bölge illerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında seyretmesi beklendiğinden, gece ve sabah saatlerinde yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı olacağı tahmin edilmektedir. Yüksek rakımlı kara yolu geçitleri (Karabet, Güzeldere, Tendürek) ile şehirlerarası yollarda oluşması muhtemel yağışlarla birlikte gizli buzlanma ve don olayı gibi ulaşımda aksama oluşturabilecek risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

VAN °C, 12°C

Az bulutlu

ERZURUM °C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu