Van’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları için Van Valiliği sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sel uyarısı yaptı. Valilik açıklamasının devamında; kuvvetli yağış ile beraber ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar gibi hadiselerde tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

VAN’A BİR UYARI DA VALİLİKTEN GELDİ!

Van Çatak'ta eğitim öncesi önemli hazırlık! Van Çatak'ta eğitim öncesi önemli hazırlık!

Bugün öğle saatlerinden sonra bölge genelinde (Van, Muş, Bitlis ve Hakkari) sağanak ve aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Yağışların Bitlis’in doğu ilçeleri (Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan) ile Van’ın kuzey kesimlerinde (Çaldıran, Muradiye ve Erciş) zaman zaman kuvvetli olması tahmin edilmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklar karşı (sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kısa süreli dolu yağışı, yıldırım) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

VAN’DA HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Van’da mevsim normallerinin üzerinde setreden hava sıcaklıkları için Meteoroloji son dakika uyarısı yaparak Van için yeniden sağanak yağış uyarısı yaptı. Sağanak yağışların bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren başlayarak gece saatlerine kadar etkili olması beklenirken Pazar günü ise güneşli bir hava hakim olacağını açıkladı. Meteoroloji ayrıca sağanak ve gök gürültülü yağışların Van’ın kuzey ilçelerde (Çaldıran, Muradiye ve Erciş) etkili olacağından ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar gibi hadiselerde tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Rüzgârın ise güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, öğle saatlerinde Van ve Hakkari'de kuvvetli rüzgar (30-50 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL