Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasının ardından ülke genelinde turizmde hareketlilik yaşanıyor. Turist yoğunluğunun yaşandığı bölgelerden biri olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ramazan Bayramı’nda yaşanan ziyaretçi yoğunluğunu Kurban Bayramı’nda da yakaladı. Mardin, Diyarbakır ve Urfa gibi kentlerde otellerdeki rezervasyon oranı yüzde 100’e ulaşırken, sıcak havalara rağmen bayram tatilini bu kentlerde geçirmek isteyenler ise oldukça fazla. 

Sigaraya hem zam hem de indirim geldi! İşte yeni fiyatlar… Sigaraya hem zam hem de indirim geldi! İşte yeni fiyatlar…

VAN KURBAN BAYRAMI’NDA DA BEKLEDİĞİ YOĞUNLUĞU YAŞAYAMADI!

Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla cezbeden bir kent olan Van, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da beklediği turist yoğunluğunu yaşayamadı. Kurban Bayramı için uçak bileti satışlarında 81 il arasında 4’üncü sırada yer alan Van’da otellerin doluluk oranı yüzde 50’yi bile aşmazken, Van’a gelen turistlerin büyük çoğunluğunu yine İranlılar oluşturdu. Bayram tatilinde Van’dan Karadeniz ve Güneydoğu turlarına yoğun rağbet olurken, bu durum ‘Vanlı bile bayramda Van’da durmadı’ dedirtti.

ÇEVRE İLLER AKIN AKIN TURİST ÇEKERKEN VAN İZLEMEKLE YETİNDİ

Son yılların en kötü yaz sezonunu yaşayan Van Kurban Bayramı’nda beklediği hareketliliği yaşayamadı. Çevre iller bayram tatilinde akın akın turist çekerken Van bu illeri izlemekle yetindi. Kentteki otellerin doluluk oranı yüzde 50’ye bile ulaşmazken, kentin acınası durumunu pek çok kişi sosyal medya hesabından paylaştı. Son yıllarda büyük sorunlarla mücadele eden Van her anlamda geriye sarmaya devam ediyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - FATMA POLATCAN-ZENÜN YEŞİL