Güneş alma süresi ile Türkiye’nin ilk 3 il arasında yer alan güneşin başkenti Van, Türkiye’nin elektrik ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Türkiye'nin yenilenebilir enerjideki kurulu gücü artarken, Van da yenilenebilir enerji yatırımları için en cazip kentlerin başında geliyor.

Van’da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in abisi Şehrivan’a konuştu! Van’da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in abisi Şehrivan’a konuştu!

Vega Solar, Van’da 15 MWh kapasitede Miran Elektrik Depolama Tesisi (EDT) ve 15 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak.

Vega Solar Enerji Sistemleri Ticaret Anonim Şirketi’nden yapılan açıklamada;

“Van İli, Tuşba İlçesi, Alaköy Mahallesi sınırları içerisinde 15 MWh kapasitede Miran Elektrik Depolama Tesisi (EDT) ve 15 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

PROJE DEĞERİ 180 MİLYON TL

Projenin değeri 180 milyon TL olarak hesaplanıyor. Proje kapsamında 21 hektarlık alanda kurulacak güneş enerji santralinde 36.000 adet 500 Wp gücünde panel ve 60 adet 250 kWe gücünde inverter kullanılacak. Ayrıca planlanan yatırım kapsamında 15 MWe / 15 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Ünitesi kurulacak. Santralde yılda 30 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor.

15 MW KURULU GÜCÜNDE GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ

Üretilecek enerjinin üretim barasından şalt merkezine oradan da Van TM’nin OG barasına bağlanması planlanmakta olup gerektiğinde şebekeye geri verilmek üzere Elektrik Depolama Ünitesine aktarılacak” denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ